onsdag 28 juli 2010

Tack! Och nya sifferklänningar!

Här åker man på semester i allsköns ro (husvagn är en hit!!!) och vad hittar man när man kommer hem? Jo, TVÅ fina, nya blommor från Klockarbarn! Tusen, tusen tack. De är jättefina och problemet är bara var de ska hamna! Jag kanske tom måste sy mig en klänning som de passar på... (Klockarbarn har för övrigt en helt ljuvlig ur-barnamun-historia överst på sin blogg just nu, så skynda dit och njut samtidigt av allt vackert hon skapar!)

Mitt första "efter-semestern-inlägg" blir det sista jag gjorde innan semestern. Ni minns kanske de coola siffertröjorna som jag och min kollega designade tillsammans till hans systerdöttrar. De var dessvärre för små! Så vi gick igång igen, både han och jag (och hade jätteroligt!) och sen blev det så här:
Jag klippte upp sidsömmarna och la in en revär i samma färg som tröjan. Sen sydde jag över sömmarna med aviga trippelsömmen synlig. Därefter la jag till en lika bred remsa, men i motsatt färg och längst ner en liten kjoldel. Halsringningarna var också för små, så de klippte jag helt enkelt bort och satte dit en ny vikresår i blankt härligt turkost.

Tuffa, stilrena klänningar till två fina tjejer var ambitionen. Jag tycker vi nådde målet, men skickade iväg dem när vi var på resa, så jag vet inte ännu hur de togs emot. Visst får man lite tenniskänsla av dem?

För övrigt så håller vi den här veckan på att gräva bort gamla, gamla enar och sen sätta upp staket istället, så jag kanske inte blir så jättesynlig de kommande dagarna i alla fall, men så småningom är jag mera på banan igen. Min syster fick tex en till liten dotter i lördags, men de plaggen som ska skickas dit finns ännu bara på idéstadiet, men mönstrena är ritade i alla fall :)

2 kommentarer:

JuMel sa...

Läckert räddade tröjor!:) Visst är det underbart med husvagn?! Tack för att du tog dig tid att svara på min volang fråga, nu ska här sys volanger snart!:)

rockefår sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min!

Kule "nummerkjoler"! Ja, litt tennis assosiasjoner, men med sterkere og kulere farger!