söndag 28 september 2008

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Lyckopinglan att visa bilder på min syhörna. Hon har ett alldeles underbart vindsrum, medans jag kryper ner i min källare :) Reglerna är: Svara på frågorna. Fotografera syhörnan, hur bedrövlig den än är. ;) Skicka vidare utmaningen genom en kommentar i bloggen hos de utvalda. Just den här gången kändes det inte särskilt svårt att visa upp syrummet. Vi har ju haft visning på huset precis, så det är väldigt städat... Men det brukar inte vara så jättestökigt annars heller, men några pågående projekt brukar rymmas på bordet. Jag var ju bara tvungen att anta utmaningen medans jag har ett syrum att visa upp! Om en månad flyttar vi in på 1/3 av den sammanlagda yta vi har nu - bo- och biytor sammanräknade. Någon sorts syhörna ska det bli, men så spatiös som denna blir den definitivt inte!!!!!! Nåväl, här kommer bilderna: Jag har en gammal kontorsmöbel med skrivbord i vinkel, där overlocken står på själva skrivbordet (som också används till mönsterritning och tillklippning). I den vänstra hyllan är det mönsterböcker och tidskriftssamlare med mönstertidningar och köpta mönster. I den högra hyllan har jag några småbyråer med band, nålar, broderigarner, knappar etc, större plastlåder från IKEA med trådar, snedslåar och dragkedjor, mindre plastlådor (hämtmatslådor från lokala thairestaurangen, suveräna!!) till resårband sorterade efter färg och inför återanvändning. Notera den lilla röda symaskinshuven - det är min första (sparsamt använda, tyvärr) batteridrivna Singer barnsymaskin. Ovanpå hyllan står också en svepask. Min farfar var träslöjdare och denna ask är den sista han påbörjade innan han blev sjuk och inte orkade mer. Min fasters man gjorde färdigt den och vi fick den i bröllopspresent! I jalusiskåpen ryms randiga och enfärgade trikåer samt muddväv. Det är lite dåligt ljus, så jag måste ha en extra lampa.

En annan vinkel. Här syns det bättre hur symaskinerna står. Det är lite lågt att ha vanliga symaskinen på vinkelbordet, men det går. Ska jag sy mer än detaljer och stickningar med vanliga, så lyfter jag upp den på stora bordet. Min underbara tyghylla. Här syns ovanifrån:

- diverse vävda tyger - velour - äkta 70-tal (de flesta, några är retro) - retro-trikåer från Jofotex och Jnydesign - randiga trikåer från flera håll

I korgen finns det som ger syfriden, dvs leksaker till Loppan :)

Så var det frågorna då:

1. Vad gör din syhörna speciell? Möblemanget, kanske? Men det funkar faktiskt väldigt bra med kontorsmöblerna.

2. Vilka är dina bästa tips för en bra arbetsplats? Allt inom räckhåll uppskattar jag. Jag tänker också köpa fler av de genomskinliga backarna från IKEA, för de är jättebra!

3. Hur skulle du vilja förändra din syhörna? Bättre beslysning! Men det hoppas jag att jag får när vi flyttar. Trots att jag i nuläget knappt ens kan räkna ut var jag ska kunna ha en syhörna öht ;) Nånstans blir det dock. Det är ett oeftergivligt krav!

4. Vad skulle du mer än gärna kasta ut? Inget! Därmed inte sagt att allt jag har är nödvändigt, men det är inget jag "mer än gärna" skulle kasta ut.

5. Någon önskepryl som skulle göra din syhörna komplett? Ja, bättre belysning förstås!. Och så skulle jag gärna vilja ha en maskin som kan sy nån typ av top cover-söm. Det är på planeringsstadiet för tillfället :) Det skulle heller inte vara så dumt att ha strykbrädan i närheten mera permanent. Just den biten kommer dock bli bättre efter flytten, tror jag.

6. Vem skulle du vilja kika in hos? Den här utmaningen har ju hunnit gå runt ett tag, så många har man fått se redan, men jag skulle gärna vilja se mer av hur Strömming och Kaja och lilla Krax har det.

2 kommentarer:

Susanna sa...

Oh, kul! Den utmaningen ska jag ta mig an i veckan!

Kul att se hur det ser ut där du syr, men du får uppdatera efter flytten!!!

Hur var det föresten med dina blöjor?

Lyckopinglan sa...

Tack för att Du stillat min nyfikenhet :-) Ser att Du oxå gillar Ikeas plastbackar. Håller tummarna för att Du lyckas klämma in Din syhörna på nya stället!