tisdag 9 september 2008

Mössbeställning

Jag fick en beställning på en orange mössa. Jag har just inte sytt några mössor förut (med undantag för den här), men jag klippte och chansade. Den här mössan är dubbel, avrundad upptill och så sydde jag inprovningar för att runda till den "åt alla håll", sas. Första varianten blev inte bra, för då hade jag inte rundat av den tillräckligt, så då stod den lite rakt upp, på nåt vis. Den här varianten blev bättre. Hoppas det var nåt sånt här beställaren hade tänkt sig. Orutinerat så sydde jag inte en prototyp först och frågan är om denna blev i minsta laget... Loppan är stor för att vara två och mottagaren är liten för att vara fyra, de är faktiskt nästan jämnstora, men frågan är om den ändå blev för liten. Nåja, då får jag väl göra en ny. Loppan kommer inte ha något emot att behålla denna, i så fall. ;)

Här är de nya muddbyxorna med bättre färgåtergivning och livebild. Jag har inte sytt om dem, och kan konstatera att pappan och jag har olika uppfattning om hur muddisar ska sitta. Möjligen är benmudden lite stor. Har hon inga strumpor på, så glider de lätt under foten, men det får vara så, tror jag. För långa tycker då inte jag att de är, i alla fall.

Skjortan är den här.

4 kommentarer:

á Yeliqa sa...

Men vilken UNDERBAR liten tös :) Mössan ser jättebra ut liksom bycorna och tröjan :)

jessi_91 sa...

Jösses vad JÄTTESÖT Loppan var i både mössa och byxorna:). Hon blir ju sötare ju äldre och längre hon blir :).

// Jessica

OttoPippi sa...

Jag har ju bara mina superenkla mössmönster. Undrar också lite hur alla gör med inporvningar osv. Det är faktiskt inte alltid så lätt att få till mössor...

Ett Tu Tre sa...

Muddbyxor ska ju pösa sig, och det är därför benmudd är så smart.
Din loppa ser helt underbar ut i sin blus, sina byxor och den orangea mössan - hoppas den passar beställaren också.