söndag 3 februari 2008

Pepparkakor och midsommar

Idag har Loppan haft på sig en av mina finare skapelser, om jag får säga det själv. Det här var den första tunikan jag gjorde inspirerad av Florin (se även här). Tyget är en traderafyndad 70-talsgardin med vågformad nederkant. Speciellt nöjd är jag med att tyget är skarvat och det syns inte i mönstret!! Skarven sitter mellan andra och tredje mönsterraden nerifrån. Halsringningen är kantad med vit snedslå och på varsin sida sticker det ut två små tampar och på dem har jag fäst en taggtryckknapp med vit ring. Vit snedslå även i nederkant och vit mudd i ärmarna. En live-bild:

Den är lite kort i förhållande till bredden, så jag förlängde de jag sydde häromdagen lite. Tyvärr hade hon inga byxor som passade till den underbara skapelsen, så jag blev visst tvungen att sy ett par tights också... Mönstret är Meedom&Meedom form 1 stl 92. Jag klippte av nedersta ca 7 cm och klippte ut den i dubbelt tyg, med viken neråt, så sydde jag ihop den biten och sydde på den som man brukar sy på en mudd. Då gör det inget att de är lite långa, utan när jag viker upp dem så syns det ändå ingen sömsmån på utsidan. Det blev snyggt.

Bjuder också på en förklädesklänning i stl 62-68 från BabyCool. Ruggigt stor i storleken, men eftersom tyget är så somrigt kommer den passa bra i sommar också. Även detta tyg är traderafyndat och passade så bra, eftersom föräldrarna till den lilla flickan som numera äger denna, är folkdansare. Jag har en bit kvar och den ska bli en liknande klänning till Loppan. Det är dock så lite tyg kvar att jag måste vara säker på att ha ett bra mönster, för det finns inte utrymme för att göra fel och om. Kantad med svart snedslå, taggtryckknapp med silverring på axlarna - två på bakstycket för att kunna reglera storleken lite.

4 kommentarer:

www.syfroken.se sa...

En riktig midsommarklänning! Åh vad jag längtar till sommaren. Här i Alingsås har vi haft snö en dag denna vinter och då var det bara 2cm!
Toppen var riktigt snygg också.

Jes sa...

Vilken härlig klänning & vilket underbart tyg, dessama gäller för skjortan.

BONGI sa...

Vilka fina alster! Så härliga tyger!!

evelin sa...

Åhhhh vilken fin skjorta :)

Har försökt rita upp ett sånt mönster men det funkar inte... Några tips om vad jag skall tänka på?? Min grabb hade varit kanonsnygg i en sån....

Mvh Evelin

evelin9805@hotmail.com