måndag 29 december 2008

Julbeställning!

Mitt i julstöket fick jag en julklappsbeställning, som jag inte kunde säga nej till. Föräldrarna till pojkarna som fick den här och den här tröjan tidigare, behövde en julklapp till en alldeles ny liten flickkusin. På önskelistan stod "en gullig klänning" och i samråd med mamman blev det så här: En lite utställd tunika/klänning med röda pösärmar och röda muddar med tillhörande tights. Storleken är "en liten 68:a" (hoppas jag...). Mönstret är en hopblandning av två tröjor i senaste Ottobre och en egen omgörning till klänning. Tightsen är från Meedom och Meedom. Tygerna är från Jofotex, utom mudden som är från Dollys tyger. Tyvärr blev jag lite besviken på mudden. Tyckte inte att den fjädrade tillbaka tillräckligt. I det här utförandet ställs visserligen inga större krav på mudden, men till ett par muddbyxor tror jag inte att den duger. Hoppas att det passade! Både i storlek och modell och tygval. Själva beställarna blev i alla fall nöjda. Hellolapparna försvann i flytten och de nybeställda kom dagen efter plaggen hade flyttat till Bergslagen, så jag fick sprätta bort från två urvuxna plagg och sy på igen. Det gick det också, men det var ju lite trökigt... För övrigt så visade det sig att ett gäng (m)uslingar hade byggt bo i lådan med julsaker och detta var vad som mötte mig när jag plockade fram finaste hemslöjdstomten :( Men det blev en god och glad jul i alla fall! Hoppas ni hade det också!

5 kommentarer:

á Yeliqa sa...

Vilken söt lite dress du har sytt och vilken tur att du hann med det mitt i julstöket :)

Vilken otroligt besvikelse det måste ha varit att hitta finaste jultomten så där. Tur att julen ändå blev bra tillslut :)

linnzan sa...

Vilket oerhört sött litet set!

Ett Tu Tre sa...

Synd på tomten, men setet du har sytt är snyggt. God fortsättning förresten, och så har jag en utmärkelse till dig på min blogg!

Doris_Assar sa...

Jättefint set! :-)

Thea sa...

Vilket mysigt set! Jättefint med röda elefanter och mathande rött till.