tisdag 18 augusti 2009

Sååå frustrerande!

Vi var på Gröna lund i onsdags. Det var roligt. Tyckte alla utom vår kamera. Displayen är spräckt! Förmodligen sönderskakad i nån berg- och dalbana... Det kanske det inte riktigt var värt, men vi hade i alla fall roligt. Det innebär dock att jag inte kan bjuda på några bilder på nyskapade alster. Några har det allt blivit sedan i onsdags. Men rubriken gäller allt sömnaden också... Det är roligt att prova och trixa med ny maskin som syr så snyggt, men det kan också vara vääääldigt frustrerande! Maken gjorde dock jämförelsen med en musiker som köper ett nytt och bättre instrument; det får inte musikern att spela bättre, men ger förutsättningarna för att komma längre i slutändan. Just för tillfället blir det tom sämre än vanligt, men det ska vi snart råda bot på. Tror jag. Lite hjälp har jag fått från Sysidans medlemmar. Och till helgen ska vi fixa ny kamera. Hittills har jag i alla fall kommit fram till följande; jag måste lära mig att sy flera plagg parallellt, för annars blir det för tidskrävande att byta mellan overlocken och cover stitch/kedjefunktionerna.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Åh vad jag känner igen det där med ny maskin, köpte min overlock i våras och kunde plötsligt inte sy! Känner igen frustrationen :) Men det blir bättre, jag lovar!

Botilda sa...

Jag följer dina framsteg som din egen skugga ;-) ”Intressant” mumlar jag, ”jaha, knepigt att bygga om, trots allt”. Vi får väl se när jag själv kommer till skott. Väntar ivrigt på nästa inlägg!

Fia sa...

Hej Hello!

Insåg ju att jag varit inne på din blogg lite slumpvis då och då! Kul att kolla igenom lite extra nu då!

Nää, har inte hunnit sy på flera veckor nu och abstinensen är hög!!Jag har egentligen flera tillklippta saker att sy, men överst på listan av det jag vill just nu är att fixa till en enklare jacka till T. Tyg är inskaffat och mönster är valt..så sakta men säkert!

Ett Tu Tre sa...

Ja, det tar väl lite tid att bryta gamla syvnor och arbeta in nya. Jag syr nästan alltid ett plag i taget, men du har säkert snart lärt om.

Trist med kameran då, hoppas ni hittar/köper en ny så man får se vaddu har hittat på.