fredag 7 augusti 2009

Underverket och första alstret

Ja, så här ser hon ut, Babylock evolve, som äntligen kom igår: Jag har beställt ett demonstrationsexemplar från Sewing Machines Direct i London och har betalt ungefär halva priset mot vad de tar för den här i Stockholm. Allt har funkat jättebra, förutom att Posten Företagspaket inte orkade ta reda på vart vårt hus ligger och därför väntade en dag extra med att skicka en avi, och så fick jag hämta den själv istället :( Visst bor vi lite halvtrixigt till (ffa hamnar man fel om man programmerar in vår adress på gps:en; på andra sidan en cykelbro...) men jag tycker ändå att det var dåligt. Dessutom fanns det verkligen folk hemma precis hela dagen i onsdags, så de har inte alls varit hit och ringt på, som de hävdar. Nåväl, jag fick maskinen igår och ägnade eftermiddagen och kvällen åt att packa upp, provsy och, inte minst, trä om och trä om och trä om och därmed byta nålar och trådar efter olika sömmar och funktioner. Här kommer nu bildbeviset på att sommarens avsevärda tid nedlagd på uppackning och röjning har resulterat i att hyllan som stod i vägen för nya syhörnan är tömd och nerplockad! Man kan nu också se, så fantastiskt fint evolven pryder sin plats där den tronar mitt på! ;) (Jämför med bilden här) Så har vi ju ett första alster också! En klockad kjol till minsta Loppan i limegröna flodistyget från Jofotex: Allt är sytt på evolven. Dock så är jag ju lite ovan med det här med cover-söm, så jag sydde ju förstås ihop båda sidsömmarna innan jag hade fållat. Och jag kom inte på det förrän mudden också var påsydd. Nåja. Det duger till dem som ska ha det. Och det var ju ett provplagg, sas. Nu har jag sytt runt och dragit ner trådarna på avigsidan och fäst. Får hoppas det håller... :) En detaljbild på fållen och Hello-lappen:
Inte för att det blev snygg och inte för att det är bra, men för att jag kan ;) så sydde jag fast Hello-lappen med kedjesömmen på evolven! Så är hela kjolen sydd på evolven.
Så, nu ska jag packa för vi ska på familjeläger med alla våra vänner i fem dagar. Lite dålig tajming att behöva åka från fina maskinen nu, men nu har jag i alla fall tagit mig tid att testsy, så nu måste jag packa helt enkelt. På återseende!

10 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Grattis! Fin kjol :-)

jessi sa...

Det var en fin symaskin=)

Och söt kjol till Loppan också. Men det där tyget är riktigt fint. Jag längtar till när min systerson kommer i bodyn som är i det tyget ;)

// Jessi

Ett Tu Tre sa...

Vilket snygging, och hon pryder verkligen sin plats framför tyghyllorna. Ser ljust och smakfullt ut, önskar det vore så undanröjt i mitt syrum med.
Härligt att du hunnit testsy också i det fina limegröna flodhästtyget (har jag också här hemma men har inte klippt i ännu),

florin sa...

Grattis till nya maskinen! Kul att du hann prov-sy i alla fall!

Heilt spesiell sa...

Så herlig med fantastisk maskin!Jeg har selv en imagine og er strålende fornøyd.Flott skjørt! Tusen takk for alle herlige kommentarer på min blogg.Og ang. applikasjonene mine-jeg finner de fleste på internett;) Er ikke flink å tegne selv.

Heilt spesiell sa...

Heisann:) Bare innom for å si at jeg setter stor pris på dine herlige kommentarer:)

Ang coversøm-når du først blir venner med den går det så en lek!!

Ha en flott helg:)
Klem fra meg:)

Y sa...

wow vilket vrålåk!
jo, jag fattade att du skojade och stort tack för komplimangen!

igår satt jag mitt emot en gammal vän som är frilansjournalist och hade gjort precis samma utflykt som vi. Jag försökte övertala honom att skriva för family living el dyl om just julita men han "har en annan profil" :-)

Carolina sa...

Ser ut som en riktig lyxmaskin ;)

Sjalmönstret finns gratis på Ravelry och heter Revontuli. Det är ganska enkelt men drygt att sticka med så tunnt garn och smala stickor ;)

Kaja sa...

Grattis till nya maskinen. Fick precis reda på av mannen att jag kommer att bli utvisad från mitt syrum, men att jag i stället får TVÅ rum i källaren för syrum + tvättstuga som jag får inreda som jag vill.

Så nu ska jag komma på lite smarta lösningar. Klippbord stod som önskemål (lär inte funka att klippa på iskallt källargolv), men jag kunde INTE fatta hur jag skulle lösa det.

Tack tack för tipset, nu vet jag det! Nu får han snickra också!!

Anonym sa...

Kul med nya maskiner! Och mycket fint sytt också för den delen!