torsdag 12 november 2009

Solskjorta

Allra bästaste systersonen (som jag nu dessutom är gudmor till!) har just landat på Teneriffa med sin storasyster och föräldrar. Han har ännu inte begripit att det är sånt man ska ta med sin gudmor till...! Två veckor ska de vara borta. Dvs i princip hela november. Kommer hem lagom till första advent. Bra planerad resa, det där, sa hon avundsjukt ;) I alla fall behövde gullungen en tunn långärmad skjorta för att skydda de goa små armarna från solen. Mostern ryckte ut till undsättning och mötte upp på Arlanda med denna skapelse: Jag tog faktiskt Gynthers mönster stl 3 år och förkortade ärmarna och så blev den en lagom och modern 86:a istället. Tyget är syrrans och mitt gamla barndomsminne i form av mammas gamla lakan. Mudden är från Jofotex och blev visst smal - hur gick det till?? Snedremsan är orange och nu slut. Den var fin. Måste köpa mer. Sprundet sydde jag som ett indiskt sprund och endera dagen kommer det en tut på det. Jag gör nästan alltid sånt sprund på de här skjortorna numera. Jag tycker att det blir så diskret och snyggt och det är inte mer jobb än att kanta med snedslå.

6 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Supersnygg!!

Kattching sa...

fint! jag har oxå fått en bit av ett likadant tyg av min mamma. hon hade haft det som rullgardin! :)

Fia sa...

Härligt soligt!

Syr också sådana sprund och som sagt- de är inte speciellt svåra!

Nu får vi se hur mycket det blir sytt i helgen: T är sjuk, vill inte ens veta hur hög feber stackarn hade i natt, hon brann!
Nu har hon knappt någon röst heller...Kul att vara snart tre och knappt kunna prata....

De andra är på turnering och i em skulle vi på fika hos Mappa: får se om vi kan ordna det så att några av oss kan gå dit iaf....utan sjukling.

Måste fixa ett presentkort bara: för det som ska ges bort ska sys, och tyget har fortfarande inte kommit....

Knitarina sa...

Gillar verkligen tröjan. Lite soligt orange är vad som behövs en sådan här regnmörk höst!

Hanne sa...

Hur syr man indisk sprund? Jag älskar den här typen av skjortblusar, har bara inte riktigt fått till det, men övning ger färdighet.

Hanne

KlaramedK sa...

jättefin!! ...liksom alla andra kläder du syr!!

nu måste jag själv ta tag i det där med skjortblusar, vävda 70talstyger osv....superbra att du tipsat om hur göra med gynters mönster för att de skall passa dagens inte så tändstickssmala mode och kottar!