måndag 24 maj 2010

Lappade knän

I helgen har vi haft det stora nöjet att ha besök av min syster och hennes dotter. Med sig hade de favoritjeansen som råkat ut för en grusrelaterad förskoleolycka! Det måste åtgärdas!

Så här såg de ut innan:
Jag såg på min symaskin med nya ögon och upptäckte att jag ju har en stoppningssöm på den, så efter att ha strukit fast en bit mjukt påslakan på baksidan, med hjälp av vliesofix, så använde jag stoppningssömmen. För att komma åt har jag sprättat upp innerbensömmen. Det blev verkligen snyggt. Det här är baksidan och jag upptäckte nu att jag aldrig tog nåt kort på framsidan, men det hade absolut räckt att laga så här:
Nu hade vi ju dock redan valt ut snygga lappar att sätta på, så med hjälp av vliesofix igen, fick båda knäna varsin snygg rund moln-bot. Och då kunde jag givetvis inte låta bli att sy en matchande t-shirt:
Och en att ta hem till lillebror:
Mönstrena till t-shirtarna är Ottobre Creative Workshop i stl 92 resp 116. Jag hade inte ritat egna i de storlekarna ännu. Det här var mitt första alster i det gröna molntyget. Det är verkligen en fräsch grön färg! Han kommer bli så fin!

4 kommentarer:

Gulludden sa...

Hej! Du har väl inte missat att rösta på din favorit när det gäller Johanna Ahlards robot tryck? Om du inte har röstat gå gärna in på min blogg och lägg din röst. Mvh. Jessica

Anki sa...

Snygg räddning av byxorna! Det får jag nog försöka mig på oxå, helt otroligt vad det slits på lillkillens byxknän :-)Gröna molntyget ser superfint ut, åh jag som lät bli att beställa det igår...

alvinea sa...

Åh! Nu vill jag också sy i mitt gröna molntyg! Och lagningen blev jättesnygg!

KlaramedK sa...

coola knän!!
håller med om molnen, supersnygg färg, ...måste nog skrivas upp på vill ha listan till nästa gång!