söndag 9 maj 2010

Kalas!

Har vi haft "en masse" den här helgen... Loppans pappa har fyllt 40 år och dagiskompisen 4. Vilken tur då att bästaste kalasklänningen kom med posten tidigare i veckan. Jag sydde tidigare i vintras ett par molnbyxor till Vildkattens lilla flicka. I utbyte skulle det sys en sommarklänning till Loppan. Och så kom den i veckan.
(Det är inte alltd det poseras så där väldans vackert...)
Loppan blev överlycklig! I vintras var hon på bio och såg Linnea i målarens trädgård tillsammans med sin pappa och sen dess har dvd:n gått varm här hemma. Hon älskar filmen och har sett den om och om och om igen. Hon kan stora delar utantill! Så gissa om hon blev glad när hon fick en klänning med Monets näckrosor på.
Jag fick också ett vackert pocketboksfodral med läckert grön spets och pärlemorknapp, eftersom det tog lite tid innan det landade hos mig, men det ville visst inte fastna på bild, så det får ni njuta av här, i Vildkattens blogg.

Till fyraårskalaset bars det med en present. Loppan var helt säker på att Tyra skulle få en orange fordonströja. Tyget kom i fredags, så jag hann inte ens tvätta det - annars gör jag alltid det, men den här gången fick bli ett undantag.
Det har varit lite fler fyaårskalas bland kompisarna och Wera fick en rosa moln-tröja...
(...som inte vill vända sig rätt...)
...och Albin en grön tågtröja.
Alla kalaströjorna är sydda av mitt eget mönster i stl 104. Till de orange fordonen hade jag ingen mudd som matchade och ingen mudd som kontrasterade snyggt, så jag tog en bit av tyget och sydde halsmudd av. Jag har testat den på Loppan också och hoppas att inte Tyra har mycket större huvud, men i så fall får jag väl göra om den. Fordonströjan fick volangig rullfåll, annars är de fållade i både ärmslut och nederkant med aviga trippelsömmen.

Och nu blir det tyst en vecka till, för nu ska jag jobba! Min intensivaste vecka på hela året. Kul! Men lite jobbigt också. Men mest kul!

6 kommentarer:

JuMel sa...

Fina tröjor och fin bytes klänning! Gillar rullfållen på fordonströjan...

ett tu tre sa...

Ojojoj, så mycket du har hunnit med trots att "det är mycket just nu".
Vilka härliga presenttröjor du har gjort. Alla lika fina.
Jag vill förresten passa på att tacka för utmärkelsen du gett sedan tidigare. Sånt känns bra - tyvärr känner jag att jag har dåligt med tid att ta upp och skicka vidare - men stort tack i alla fall!

Beata sa...

Vilka fina presenttröjor!

jessi sa...

Vilket söt Loppa =)

Fina tröjer som du har gjort.

Fia sa...

Jättefina! Vad du hinner! Själv har jag inte sytt något alls på mer än en månad! Gissa om det kliar i fingrarna...
Idag måste jag sy lite, det trista med det är ju att då är det inte lika kul...

Bloggen har fått vila, vad göra när jobbet tar över ett tag? Och risken finns att det får fortsätta lite så ett tag...det är väldigt mycket just nu. Nåja, jag njuter av det ni andra får till, även om jag inte hinner kommentera som vanligt.

Mina tyger från Jny kommer nog nästa vecka..barnen har en hög med beställningar som måste göras innan sommaren...fast sommaren kom visst i går ändå...;-)

Ha det bra och vi syns!

KlaramedK sa...

supertjusiga tröjor! gillar den vågiga kanten på de orangea fordonen!