måndag 28 juni 2010

Liten grön klänning

Min syster behövde en "välkommen-till-världen"-present till en kompis barn. Jag fick äran att sy den. Tack. Då så en liten grön fordonsklänning dagens ljus. Den är i stl 74 och något sådant tröjmönster hade jag inte tidigare, så det blev till att rita ett. Sen klippte jag, som vanligt, klänningsformen på fri hand. Tyget är från mjukatyger.se. Jag hade ingen bra muddväv att kanta med, så det slutade med att jag helt enkelt vek in halskanten och sydde fast den med coversömmen. Trassliga avigsidan ut vid både halskant, ärmfåll och nederkantsfåll. Till en så liten klänning passade det lagom att använda två nålar, så den blev lite smalare.

Den överlämnades i midsommarhelgen och lär, enligt utsago, ha fallit mottagaren i smaken.

7 kommentarer:

Fia sa...

Fin! Alltid kul med presenter!

LINDUS sa...

jättefin klänning!!

jag är lite nyfiken på din beskrivning att sy halsmudd utan bandkantare...skall absolut testa detta sätt men hur lång skall mudden vara innan man syr på den och skall man sträcka den eller bara sy på?

rockefår sa...

Hei, jeg fant bloggen din via via, har mistet litt oversikten. Men her var det mye fint! Og ikke minst noen gode tips, tusen takk!

Jeg vil gjerne se mer, så jeg la meg til som følger og håper det er greit!?

Hello sa...

Lindus; När man syr på mudd måste den alltid vara 20-25% kortare än där den sys fast, annars töjer det sig och blir vågigt. Jag tar nästan alltid 25 % - det funkar bra med både Ohlssons och Stof & Stils muddar. Dvs - om halsringningen är 40 cm ska mudden vara 30 cm. Detta gäller oavsett om man gör den som muddrullå eller muddkant. När man gör muddrullå syr man ju dessutom två gånger, så då är det ännu viktigare.

Rockefår: Välkommen hit! Och tack för beröm. Jag kommer strax på besök hos dig!

Benglan sa...

Tjusig! :)

När jag kantar filtar kör jag med spiralklippt interlock. Faktiskt enda gåbngen jag använder interlock som kantband, men det funkar kanon till just filtar av ngn anledning :)

OttoPippi sa...

Söt!!! Bra jobbat med eget mönster och tyget är jag förälskad i sen första stund (de första fordonen var de snyggaste :-))

Gitte bortbytingen sa...

Härligt mönster!