lördag 18 december 2010

Presentmoln

Karin, som är missionsföreståndare i Baptistsamfundet, fyllde 50 häromhelgen. Det fick bli startskottet för min pastorströjssömnad.

I en gammal Ottobre dam (förra hösten, tror jag) hittade jag ett mönster på en polotröja. Jag lånade också en kompis pastorströja från Clergy Collection och mätte lite och kollade hur kragen var sydd, mm. Sen ritade jag och höftade lite och fipplade lite hitan och ditan och till slut blev det ett turkost pastorsmoln av det hela:


Karin är en mycket hängiven scoutledare och en glad och sprallig person, så jag hoppades att det här var nåt som skulle falla henne i smaken och det gjorde den också!

 

Samma helg var lilla Loppan på 4-årskalas på ett sk “lekpalats”. Fast hon var nog i sjunde himlen, tror jag. Lycklig var hon i alla fall. Och en present skulle med förstås!


Här blev den en grön molntröja med lång ärm med mudd i ärmsluten. Istället för kantband har jag gjort en mycket smal mudd (35 mm som dubbelvikes) och sen stickat ner sömsmånen med kedjesöm. Det syns dåligt på den här bilden men blir lika snyggt som kantband, tycker jag. Och tar också bort “pyjamaskänslan” som kan uppstå när man syr tröjor i det här och liknande tyger med mudd och muddkant i samma färg.
Mönstret är mitt eget och molntyget kommer från jnydesign

3 kommentarer:

Sue sa...

Åh, kanonfina! Älskar molntyget :)

mulliga m sa...

Jättefina!

Marina sa...

Vilken häftig pastorströja :-). Min fd svägerska var på kalas hos den Karin igår.