fredag 29 april 2011

Gosedjur

Redan när systerdottern föddes i slutet av sommaren, satte vi igång med presentmakandet. Den ursprungliga tanken var att de skulle skickas direkt när hon var nyfödd, men dels tillstötte “komplikationer” (mer om dem i ett senare inlägg) med yngsta dotterns present, dels blev vi inte färdiga till när vi åkte dit, eftersom det blev bestämt lite hastigt, så då fick de vänta till välkomstfesten istället.

Äldsta dottern ritade ett eget fantastidjur, med inspiration från nåt i Sims, tror jag:

Ansiktet är sytt som applikationer, tygerna är gamla lakan och en bit ceriserosa stretchfrotté. Det rosa blommiga lakanet är ganska tunt, så vi förstärkte med en bit vit lakansväv under. Den är ihopsydd från rätan och har alltså råa kanter, både rosa och vita. För att göra det lite snyggare sydde vi ihop den med trestegsraksöm. Att sy ihop från rätan löste också problemet med att sy ihop vändhålet. Vi sparade helt enkelt en öppning längst ner i en fot, stoppade och sydde sedan igen hålet från rätan. Enkelt och bra. Hon har ritat och sytt allt själv, men jag har givetvis hjälpt henne med hur man ritar på vliesofixet, totally stable på baksidan etc.

Mellanloppan ritade och sydde en kanin. Den är sydd av brun velour och har handbroderat ansikte. Öronen är ostoppade och får lite stuns och karaktär av en stickning parallellt med kanten. Vid benen sydde vi av med en raksöm. Denna är sydd helt efter samma princip som kalikå-djuren, dvs rita formen på tyget, sy ihop räta mot räta med smal sicksack, klipp rent och vänd. Även mellanloppan har sytt allt själv, men där fick jag hjälpa till lite mer med inställningar och maskinträdning.

1 kommentar:

sorkmor sa...

Vilka ljuvliga gosedjur, superfina :)