måndag 21 november 2011

Inredning och snickeri :)

I somras inledde vi projektet med att skapa ett nytt rum i huset. Loppan har delat rum med oss tills nu, men nu börjar alla behöva egna krypin. Det är också skönt att bli av med lekhörnan under trappan, i matrummet, nu när Loppan har eget rum och leksakerna ryms där i stället.

För att klara detta behövdes dock ett rum till! Detta löste vi med att bygga en vägg i matrummet. Det har även tidigare varit ett rum där, som förre ägaren tog bort, men nu satte vi väggen längre in, så alla barnrummen är lika stor (små!). I detta hål huserar nu stora Loppan. Vi är inte supervana med byggande och så, så det tog väl tre dagar att få upp reglarna, tre dagar till att få i dörrkarmen rakt, osv. Efter dörrkarmen rullade det väl på skapligt, men semestern räckte ändå inte till… Så hela hösten har hon sovit på en madrass på golvet med flyttlådor och bokkassar staplande i hörnen :( Nu slipper hon det! Dock är hon så lojal, så imorse på väg till skolan,  när jag lyxskjutsade henne, sa hon att hon inte tyckte det hade gjort så mycket och att hon faktiskt trivs bra med att sova på golvet.

Nåja. Efter en idog och effektiv satsning i helgen kan man nu säga att rummet är klart, även om några småsaker fortfarande saknas (förstås…)

Så här blev det (och ursäkta bilderna! Hopplöst ljus så här en gråmulen novemberdag!):

Temat är svart och grönt. Väggfasta hyllor som hänger i konsolskenor. Hyllplanen var tidigare bokfanér, men blev grönmålade på höstlovet. Konsolerna syns lite dåligt, men om man spanar på ffa andra hyllan nerifrån ser man ett snett streck förbi den röda lilla plåtbilen. Det är konsolen – kromade hängen som går ut som ett > ungefär, som man lägger hyllplanet på. Riktigt snyggt och hyllplanen får lite kanter. Väggarna är svartmålade och en stor tavla från favoritstaden får bli fondvägg (IKEA). Notera den lilla gröna tvättunnan också. PERFEKT i färg! Också IKEA.

Platsbyggd säng byggd av reglar på väggen och blocket-fyndad Bestå TV-bänk inskjuten i framkanten. Hurts Helmer från IKEA liksom laptopskåpet som skymtar till höger. Den högra väggen är den nybyggda.

Här anar man att den fjärde väggen, som också har ett fönster, är grön! Ytterligare ett Blocket-fynd – fåtöljen. Även den är från IKEA från början och var röd- Den var lite fläckig och trist, så vi skulle färga den grön, tänkte vi. Avfärgningen gick bra, men jag läste för sent det riktigt finstilta på färgpaketet, som berättade att möbeltyger oftast inte går att färga :) Men det blev snyggt med den orange också!

Krokarna från IKEA, som också var perfekta i färg, blev pricken över i. Hon är nu den enda i familjen som har en riktig krok att hänga morgonrocken på…! :)

IKEA PS laptopskåp fick sig också en sväng med penseln. Det blev riktigt bra, det med. Skåpet ovanpå är ett slöjdalster.

Och det vackra hematithalsbandet (gissa färgen!! ;) ) fick en fin plats på kortsidan av skåpet. Nyckelpigan förfärdigades nog på fritids en gång i tiden.

Kvar att göra:
Täckskivor av något slag bredvid TV-bänken (den är 180, sängen 200)
Golvlister
Dörrfoder
Stora gröna anslagstavlor av porös board, ffa på den nya väggen, möjligen också bakom/ovanför fåtöljen

Och OJ! vad jag är nöjd nu!

1 kommentar:

JuMel sa...

Ja, det tar tid att fixa rum! Min 10 åring blev äntligen av med sitt prinessrum i vintras och det är också svart och grönt men med vita väggar och möbler. Samma läckar hund krokar finns på hennes vägg och hon har en myshörna/soffa som är byggd på liknande sätt men med Ikea expedit hylla men dörrar under:) Kanske hon kan ha kvar den som säng när lillebror så småningom ska överta hennes loftsäng? Snart är det blivande 8 åringens rum som ska få sig en make over:)