söndag 27 november 2011

Ultimat avkoppling

Att sy är på riktigt terapi för mig. Jag blir avslappnad, glad och lugn av att sy. Så när jag känner att jag bara MÅSTE sy, men inte har nått projekt på gång att ta tag i och lite för lite tid för att börja på nåt, så syr jag mig en kjol. Det går fort och lätt och resultatet blir alltid bra.

Senaste alstret är denna:

Den här gången hade jag lite mer tid än för bara sömnad, så jag gjorde faktiskt ett nytt mönster. Jag tyckte att det jag hade var lite för kort och istället för att höfta till det lite längre varje gång, gjorde jag ett nytt. Och det blev perfekt! Den sitter verkligen som en smäck! Jag passade också på att rita det i en variant med sex våder, för det tyckte jag passade bra till det här tyget.

Det gröna hjärttyget har jag förstått fanns på IKEA för länge sen. Jag har fått det av min mamma och det tillhör mina verkliga skatter. Det svarta är en smalspårig manchester/babycord som fanns i gömmorna. Den här gången sydde jag med linning och knapp samt dolt blixtlås i sidan. Bred fåll, liksom på alla Hello-kläder.

Mönstret konstruerar jag utifrån beskrivningen på A-kjol från Sew what! Skirts som är en fantastiskt inspirerande bok jag verkligen rekommenderar!

4 kommentarer:

Fangoria sa...

Mycket fin modell och tyger!!!!!

Anonym sa...

Så fin!

Tänk- jag har den boken också- men har inte kommit till skott. Vill så gärna..men har fastnat i något träsk, för tiden bara vill inte infinna sig, jag är så trött att jag ser i kors istället och då vågar jag inte sy...

Idag har vi täckt över alla tyger och maskiner, dammskyddat, för det ska in byggare i det rummet. Hoppas de är snabba för jag har julklappsplaner...

Jag håller med om att sy är terapi. Kan man inte få sådant på recept? Det senaste jag sydde var ett kuddfodral till äldste sonens "kura gryning" lässtunder i skolan. Han vart jätteglad och visst var det kul att sy, men inte sådär värst inspirerande att sy ett kuddfodral dock.

Var har du hittat vete på Coop? Vad heter det där? *nyfiken*

Kram, FiaS

Hello sa...

Fia: Det heter "Helt bovete", från Risenta. Står längst ut på en hylla med mycket risentagrejer (gula förpackningar) i närheten av frukten. Typ första hyllan efter müslin :)

Karin sa...

Åh så fiiin! Fler sådana!