torsdag 21 oktober 2010

Kassar

Krajamaria drog igång ett miljökassebyte i oktober och jag hade glädjen att få komma med på ett återbud! Sy två tygkassar, få två tygkassar var upplägget.
Äntligen hittade jag något att göra av mitt fina Staffanstyg jag köpte på Myrorna för ett bra tag sen. Perfekt kvalité för att sy kassar av! Det gick så alldeles väldigt bra att få ut tre kassdelar på en tygbredd (det var en duk) så jag sydde tre kassar. Den tredje gav jag bort istället för en blomma till en kompis i helgen.
Man tager vad man haver, så det är två röda kantband i olika bredd och ett svart kantband. Eftersom jag tyckte att det röda krävdes för att fullända julkänslan så är det svarta påsytt med röd tråd :)
Flärparna i botten är dukens avklippta fåll, som jag la en lagom lång bit av i sömmen när jag sydde ihop dem i bottnen och sen satte tryckknappar på för att man lättare ska kunna ta den med sig ihoprullad:
 Hello-lappen sitter på knäppflärpen.
Och här ser ni de två fina kassarna jag fick:
En ljuvligt retrogrönblommig från Krimskramsan och en vit (jag tror inte du har nån blogg? Hojta till annars så länkar jag!). Den vita ser väldigt oansenlig ut så här, men när man använder den ser man att det är en liten bandbit insydd i sidsömmen. Det är de små detaljerna som gör det! Tack tjejer för fina kassar!

3 kommentarer:

Skaparstigen sa...

Smart med tryckknapp. Då kan man ju alltid ha en med sig iväskan, det behövs ju en kasse lite titt som tätt.

Tack för att du tog dig tid och förklarade vändsyendet på min blogg. Har fler virkade detaler liggande, så jag ska försöka få till nån mer klänning med foder innan jul. Igen: verkligen snällt!

Anonym sa...

Varför tog jag mig inte tid att vara med på det där bytet...?! Vill också ha så fina kassar. Smart med banden med tryckknapp...

Sanna sa...

Tusen tack för den smarta fina kassen! Knäppningen var hur smart och praktiskt som helst! =)

Kul att du gillade den gröna du fick utav mig.. =)

Kraaaaaam
Sanna