fredag 12 september 2008

Nu törs jag...

... blogga om de här kläderna också. Nu måste de ha kommit fram! Jag fick ju en systerson för 2 ½ vecka sen och de här kläderna har jag sytt och skickat till honom och hans syster, som snart är 4 år. Först ut är babykläderna: Omlottbody från Ottobre 6/07 i strl 62. Sydd i kanintyget från Jnydesign, kantad med brun muddväv från Jofotex ugglekollektion. Det var kanske en liten miss. Jag skulle ha kantat med e-slöjdstrikån istället, tror jag. Jofotexmudden blir lite väl tjock när man viker den några varv, vilket gjorde att tryckknapparna ffa på knäpptamparna hade svårt att fästa. Tamparna är dubbla, så därför gjorde jag till slut så att jag klämde fast knapparna i bara den ena delen. Inte optimalt snyggt kanske, men bättre det än att knapparna lossnar. För övrigt kan jag berätta att det funkar att sy en raglantröja med att sy sidsömmen först och sen sy fast ärmarna på bålen :) Jag blev lite ivrig när jag hade mätt ut var knäpptamparna skulle sitta, så av bara farten sydde jag fast dem också... Men det funkade bra att sy ärmsömmarna först och sen sy runt ärmhålet, sas. Tur att det var raglan! Byxorna är muddbyxorna från samma nummer av Ottobre, men utan skärningar och fickor, eller vad det skulle vara enligt mönstret. Mönstret fanns som minst i 68, så då tog jag det, men utan sömsmån för att få 62. Undrar om de blev i minsta laget?? Men midjemudden är rejält tilltagen, så de funkar nog ett tag i alla fall, hoppas jag. Mudden är samma som på bodyn och velouren är från Jofotex ugglekollektion, den också. Den är för övrigt heeeelt underbar. Lär ska påminna om Hilcos velourer, men det är bara ryktesvägen jag hört det :) Och så var jag ju tvungen att testa kläderna på dockan: Storasyster fick en matchande outfit: Tröjan är sydd med utgångspunkt i Ottobre Workshop 301, eller vad det heter. Deras samling med baströjor. Jag utgick ifrån den tightare modellen och gjorde om framstycket till omlott. Underdelen går bara ner ca 5 cm i sidsömmen. Det kändes som att det skulle bli för varmt och tjockt att ha dubbelt hela vägen. Här har jag kantat med e-slöjds bruna trikå. Den är verkligen mycket smidigare än muddväven att kanta med. Kjolen har jag sytt efter Meedoms mönster i nya boken 4-7 år. Det var den jag ritade av och förminskade till Loppan också. Linningen är sydd på samma sätt som Loppans kjol och byxor häromdagen.

13 kommentarer:

Lyckopinglan sa...

Åh, så fina de kommer att bli! Roligt med syskonmatchning. Den bruna velouren ser "smarrig ut", choklad liksom :-) Jag brukar snarare ha problem att jag får materialet lite tunt, så knapparna känns lösa.

Strömming sa...

Vad fint det blev, dessa syskon kommer bli coolast i stan!

Anonym sa...

Vilka snygga kläder!! Så fint med syskon-matchning!!
//Gulligan

hea sa...

Jättefina kläder - i underbara höstfärger!!!

jessi sa...

Dem där syskonen kommer ju bli sötast i den stad dem bor i. Det var jättefina kläder som du har sytt till dem ;)

// Jessica

Anonym sa...

jättefina verkligen, och så härliga färger, passar finfint nu när det är på väg mot höst!

Lyckopinglan sa...

Du har fått en utmaning på min blogg... Är nyfiken på din syhörna!

Anonym sa...

Fint med brunt och orange. Snygga och praktiska plagg.

Anonym sa...

Hejsan! -nu har jag kikat runt lite på din blogg, vad duktig du är!!! Jag gillar verkligen de 70-tals inspirerade tygerna, trots att jag hade det då det begav sig!

OttoPippi sa...

Jösses, höjer på hatten! Vilka fina plagg!!! (Och många :-))

hea sa...

Men så festligt att du har varit på Åkerögården! Nu fick jag genast litet dåligt samvete, har nämligen inte varit där och tittat till på ett tag... Får ta tag i det kommande vecka!
Tack för tipset om örhängen! Får ordna det!
PS. Jag bor endast 3 km därifrån.

BONGI sa...

Så fint!!! Vilket härligt pös på brallorna och vilken gosig kjol!

Anonym sa...

Vad fin omlottröjan blev! Jag har också det där Ottobre-mönstret så nu blev jag sugen att prova på att göra en jag med :-)

Tycker också att e-slöjds trikå många gånger är bättre att kanta med än muddväv.