onsdag 19 november 2008

I stället för en blomma!

I eftermiddag ska vi hälsa på en kompis som vi har träffat på nätet. Pojken är född samtidigt som Loppan och vi har träffats IRL en gång tidigare, när barnen var ett knappt halvår, tror jag. Nu efter flytten befinner vi oss på samma sida av huvudstaden och vi har inget dagis och de har dagis på kort tid varje dag, så då ska vi träffas. Det ska bli jättekul, men man måste ju ha något med sig! En landskapströja till H och en till Loppan!

H är faktiskt den pojke jag fick äran att sy min allra första beställning till, så det känns jätteroligt att nu få utöka hans garderob med ett Helloplagg till! Mönstret är Meedom och Meedom form 1 stl 92, vilken jag märker 98, för att det ska stämma med köpt konfektion och alla andra mönster som finns, typ :)

Tyget är det underbara landskapstyget från Jofotex. Det är verkligen fantastiskt mjukt, trots att det är heltryckt. Hur kommer det sig att elefanttyget är så mycket stelare?? För att undvika pyjamaskänslan som kan bli av det här tyget, har jag fållat ärmarna. Jag tycker nog att det blir mest pyjamaskänsla när man har mudd i halsringing och ärmslut. Jag har gjort till mitt signum att ha breeeeda fållar. Det är pilligt att sy med tvillingnål 3,5 cm in på ärmen... Men det blir fint. Mudden i halsen är också från Jofotex. I samband med min första ugglebeställning bad jag dem skicka med orange mudd. Då fick jag den här...? Då fick jag köpa ny mudd, men nu har den äntligen kommit till använding. Den blev lite hög, nästan lite halvpolo-känsla, men det blev snyggt på: Alldeles lite lagom för stor för en dryg tvååring, då kan det inte vara 92, utan måste vara 98!

8 kommentarer:

guldfisksyndrom sa...

haha vad söt en blev ^^

Ett Tu Tre sa...

Så mycket bättre än en blomma. Vilken lyx att få en sån fin tröja. Och jag tycker det är bra om det finns växmån i kläderna till barnen, men det är absolut en 98 i motsvarande köpeplagg.

Botilda sa...

Ett helt landskap i stället för en blomma ;-)

Det är nåt mysko med Meedom och Meedoms tröjor i storlek 92. För tittar man på motsvarande tröja i storlek 4 år (i den andra boken) så är de nästan identiska. Åtminstone på bredden.

Jag håller med dig om pyjamasvarningen, och gillar också breda fållar. Det är snyggt!

OttoPippi sa...

Jättefina!! Hoppas ni får en trevlig träff! De på Jofotex berättade för mig att de låtit trycka upp landskapstyget på ett annat ställe - vilken säkerligen förklarar skillnaden mellan kvaliteterna!

jessi sa...

Vilken söt liten Loppa:), passade jättebra i den tröjan.

Helena sa...

Jättefina tröjor! Håller med om att Meedoms mönster är en storlek större än köpeplagg.

Anonym sa...

fick känna på H:s tröja nu i helgen. Vikken tjockt bomull! Underbart. Börjar kännas som ett måste att beställa sånt tyg.

/karina

Mica sa...

Nu har H vuxit ur sin fina tröja så jag måste beställa lite fler Hello-kläder. Vi har fått så många berömmande kommentarer och jag är jätteglad över att ha haft något riktigt färgglatt och roligt att sätta på min pojke.

Jag förstår inte varför små fina pojkar ska ha mörka, murriga kläder med hajar, spindlar eller Batman på.

Kram från H's mamma!