måndag 26 oktober 2009

Grrr!

Igår kväll färdigställdes tre tröjor till Loppan och hon fick välja vilken hon skulle ha på sig. "Ja, jag ville ha en sån!" sa hon och valde tandtröjan: Och faktum är att ända sedan jag sydde systersonens tröja tidigare i höstas så har hon sagt flera gånger att hon ville ha en tröja i tandtyget. Nu har hon det. Och snygg blev den. Om jag får säga det själv. Gråa tandtyget från Stoff och stil samt cerise mudd från samma ställe. Ottobre Creative Workshop 301 och jag har faktiskt börjat sy i stl 104, trots att hon nyss fyllt 3. Hon är ganska lång våran lilla Loppa. Och som en detalj så sydde jag fast kantbandet i halsen med trippelsömmen och vände rätsidan på tröjan neråt i kantbandsmojängen. En nål lät jag gå utanför kantbandet och då blev det så här: Det blev bra tycker jag. Nästa gång tar jag kontrasterade tråd. Vågade inte riktigt det när det var första gången ;) Byxor som passar till gråa tänder fanns det inga, men det råddes det snabbt bot på (och de syns ju också på översta bilden). Här passade jag på att testa flatlock-sömmen på Evolven. Premiär! Och det blev riktigt bra. Arbetsordningen blev dock lite annorlunda: Som synes har jag alltså sytt sömmen mitt fram och därefter sytt på muddarna i överkanten och i bensluten. Därefter trädde jag i midjeresåren och sydde mitt bak samt sist innerbensömmen. Sen hade jag mätt galen på benmuddarna, så jag fick klippa bort dem och sy fast dem på vanligt vis med overlocken. Dock så behöll jag trådspänningen på det lösaste, så när jag tänkte alldeles galet och sydde fast dem med sömsmånerna utåt (*tar sig för pannan*) så blev det faktiskt riktigt snyggt ändå :) Det grå tyget är en alldeles ljuvlig stretchfrotté som jag kastade mig över på Ohlssons i höstas. Jag har den också i cerise, turkos och mörkblått. Muddväven är samma som i tröjan.
Och sist en livebild på min lilla hjälpreda:
För husfridens skull så är detta hennes eget "mät" och mudden hon mätte är 32. Så de´ så! :)

7 kommentarer:

bokabosus sa...

Haha, de är för goa barnen.. jag har en tjej hemma om också mäter allt.. men hon "metar" säger hon, fast hon menar mäter.... 8,9,10,11,12,13 är hennes ramsa... 2år är hon ;) / Linn

Ett Tu Tre sa...

Du har i alla fall tålamod att låta henne vara med och hjälpa till och måta. Min vill bara provligga alla tygerna "Får jag denna!" är återkommande kommentaren och så försvinner hon med et ena tyget efter det andra, och jag orkar bara inte plocka upp efter henne hela tiden.
Snyggt blev det med ceris kantband till tantyget, och även de gråa byxorna med ceris mudd blev fint!

Strömming sa...

Oh vad snyggt! Har en utklippt tandtröja, fast i brunt, som jag tänkt sätta brun kant på, men nu när jag ser din rosa måste jag nog tänka om! Riktigt läckert!

Fia sa...

Fint det där tandtyget..blev aldrig av att beställa av det...

Haha, T älskar också att mäta--jämnt och ständigt snor hon mitt ena måttband och "mäter" allt, "8-10" är hennes favoritmått!

Sedan kan man knappt visa ett tyg för någon annan- för allt är "mitt"..eller som med maten: Frågar man hur många hon vill ha av något så säger hon "alla". Och menar det: ingen annan får då ta från uppläggsfatet, då blir hon jättearg...

Beata sa...

Jättefin tröja, jag förstår att hon gillar den!

alvinea sa...

Blev jättesnyggt med cerise kant till det gråa tyget. Vill också ha det, men var slut när jag var på Stoff&Stil senast. Som tur är de ju andra tyger! ;-)
Coolt med tjejkläder i andra färger än rött och rosa.

jenny sa...

Åh, snyggt kantad hals. Ska jag testa. Gillar tandtyget starkt.