söndag 28 februari 2010

Sittdyna - prototyp

Elias mamma frågade om jag kunde sy en ny, lite roligare och lite somrigare, sittdyna till deras Urban Jungle. Jag visste nog inte riktigt vad jag gav mig in på när jag tackade ja... Jag insåg i alla fall ganska snabbt att här behövdes en prototyp:
Det jag har lärt mig är följande:
- vlieseline behövs
- kviltvadd är för mjukt för att ha som fyllning, kanterna viker sig
- det gröna randiga tålde inte strykjärnet...
- ev blir det inget kantband

Efter idogt letande tror jag att jag hittade ett mellanlägg som funkade på Syfestivalen och under sportlovet ska jag försöka uppamma tillräckligt med mod för att sy igen...! Mellanlägget var dyrt och ska limmas fast (med hjälp av strykjärnet, förstås) och dessutom har jag inte så mycket molntyg att jag kan riskera ett misslyckande. Läskigt. Men snart ska det ske!

11 kommentarer:

Y sa...

härligt somrigt med landskapstyg! Jag hade gammalt täcke i två lager i våra UJ dynor. Fungerade jättebra. Täcket är som tjockare sticksigare fleece och håller formen bra. Andra använder tunt skumgummi har jag läst.

Therese sa...

Va mycket fint du gör! Har själv precis börjat sy och är så stolt över mina byxor och tunikor, men det är ju inget mot vad du lyckas skapa. Tack för en mysig inspirationsblogg!

LillaBarn sa...

Men snyggt blev det iallafall!! Sen kan du ju tala om hur du gick tillväga med molnsittdynan, eftersom jag funderat på att sy om en till våran mountain buggy. Den vi har är så trasig och ful att den inte används... Undrade också vad man använde som mellanlägg, så nu vet jag åtminstone vad man INTE använder:-)
Nu ska jag gå och göra iordning en kopp te, har sandpapper i halsen. Förkyld som bara den, tack barn!!!

Shamu sa...

Det ble fargerikt og veldig fint!

alvinea sa...

Vilket projekt! Tur att du var så smart att du gjorde en prototyp först, även om jag tycker att landskapstyget är väl lyxigt för detta projekt... ;-)

Anonym sa...

Elias mamma återlämnade prototypen till mig igår så den finns hemma hos oss. Kram A-S

od Andulky sa...

Superfint! Lycka till med nästa!

OttoPippi sa...

Den ser väldigt fin ut och du verkar ha lärt dig en hel del på prototypen. Stort lycka till med nästa försök!!

Knitarina sa...

Ser jättefint ut. Att hålla på med prototyper för att sy kan jag tänka mig är ungefär lika roligt som att sticka provlappar inför större projekt, men blir prototyperna så här snygga kan det väl gå an!

KlaramedK sa...

Ser proffsigt ut! Fint blev det med landskap i alla fall! är det akrylatväv?

skall bli spännande att se den färdiga molndynan!

LillaBarn sa...

TACKtacktacktacktacktack Tack
för mitt fina paket. Åh godis, salta katten... Det blev frukost för mig i morse. först höll jag på att strypa brevbäraren som ringde på dörren klockan 6.45 på morgonen, fast sen fick han nästan en puss. Pket är ju som sagt alltid välkomna. Och TACK för elefanterna och mudden. Lila mudd finns ju inte här, och Siri skickade precis en bit lila elefanter på gul bakgrund så det är ju givet vad jag tänker använda den mudde till! Och elefanterna får bli till Max, han älskar djur. Så jag behöver ju knappast säga att djungeltröjan blev klart godkänd... Gud vad fin den är, och vad fint med turkost till + skitsnygg helt enkelt. Han hade på sig den ett litet tag i morse, innan det blev för varmt. Fast det börjar bli kyligare på kvällarna nu, så sommaren är nog på väg åt ert håll nu. Perfekt höst och vintertröja!!! TACK så otroligt mycket, vad glad jag blev....