torsdag 4 mars 2010

Stjärnor

Jag börjar komma igång med mönsterritandet nu och den här gången blev det en tröja i stl 104 till Loppan. Testsydd i härliga stjäntyget från Jnydesign
Inga större konstigheter. Dock upptäckte jag redan innan jag sydde på kantbandet i halsen att den såg väldigt trång ut, så jag lyckades få testa på Loppan och det var den ju, så jag klippte ur den några centimeter, mer på axlarna än mitt fram. Till det här mönstret har jag ritat två ärmar - ett till mudd och ett till kantband. Som synes har jag använt muddvarianten här och jag är mycket nöjd med pöset. Precis som jag ville ha det. Kanske att själva tröjan kan vara liiiite längre i livet för att matcha ärmarnas längd lite bättre.

Dessvärre gör det här mig lite nervös för tröjan jag skickat till Australien - det mönstret är gjort med samma grundmått och jag tror inte att jag hann fatta att halsöppningen var för liten :( Jag får väl skicka dit en bit mudd så får de sy om den om/när den blir för trång.

6 kommentarer:

jessi sa...

Det var en fin tröja, den passade riktigt fint på Loppan.

Fia sa...

Fin!

Du- vi får träffas! Jag har samma pärm som du, står i hyllan och nästan dammar.., för jag fattar helt enkelt inte riktigt...men du verkar ju fatta galoppen så...? *wink wink?*

Skulle vilja rita en speciell klänning till T så, just nu är det ett himla klippande och klistrande och mätande och hm-ande....:-)

OttoPippi sa...

Schysst att du kommit igång ordentligt med din mönsterkonstruktion!!!!

Lurigt det där med halshål. Den där missen har vi väl alla gjort mer än en gång :-) Hoppas Australiensarna kan sy...

JuMel sa...

Snygg tröja! Kul med helt egen ritat mönster!

KlaramedK sa...

Snygg tröja, den kan du absolut vara nöjd med!

-----
Tänk om man skulle ha en kamratcirkel i mönsterkonstruktion för barn! jag gick för vuxna för många år sedan, det är roligt att designa själv!

LillaBarn sa...

Du kan vara lugn, halsöppningen är inte för liten!!! Den är perfekt. Om den hade varit åt Jade så hade du kanske fått gjort den lite större eftersom hon har bamsehjärnan i familjen. Eller stort huvud iallafall, men Max (trots sin obegränsade intelligens) har normalstort huvud. Tröjan is perfekto!!!