söndag 28 mars 2010

Kollektion Karamell

Det här blev då riktigt härligt vårigt och karamelligt! Tre söta flickor blir inom kort Hello-karameller.
(Och Blogger vill inte att ni ska få se bilderna på rätt håll idag, så ni får väl stå ut med att vara lite högervridna... Suck)

Först en samlingsbild:
Den understa klänningen är en del i en större beställning, så den ordar jag mer om i ett annat inlägg. T-shirten och bodyn är till våra grannar. Vi har nämligen fått en alldeles ny granne. Hon är fyra veckor och överdrivet söt med massor med jättemörkt hår. Och hon behövde ju en body. Och då måste ju storasyster få bli lika fin, så hon fick en t-shirt. Och jag gjorde en t-shirt för att de ska kunna ha dem samtidigt. Jag misstänker att bodyn kommer passa som bäst i sommar och då är inte långärmat så kul till en 5-åring.

Jag fick en beställning på klänningen ovan och då såg jag att det vågiga tyget skulle räcka precis till klänning, body och t-shirt. Klänningen var lätt att mönsterpassa, den klippte jag bara ut bredvid varandra. T-shirten och bodyn fick jag pusslan och trixa och jag gav direkt upp att försöka mönsterpassa. Det gick bara inte...

Bodyn är en omlottbody från Ottobre 6/07, sydd i strl 62. Naturligtvis lyckades jag med konststycket att få två högerframstycken och inget vänster. Suck. Trots att det undre framstycket ju är en ganska liten bit, så var det stört omöjligt att få till en till, men den enfärgade singeljerseyn jag köpt från mjukatyger.se passade perfekt i färg så det undre framstycket fick bli enfärgat turkost. Tycker det blev riktigt snyggt faktiskt. Mellanloppan tyckte det var störtcoolt, så jag hoppas bara att grannarna tycker det också...

Muddarna är jättelånga och dubbelvikta på bilden, så kanske man kan använda bodyn en stund till.
Storasyster förärades en t-shirt i samma stuk. Mönstret är mitt eget, nu i 110 och kortärmat. Kantband i halsringning och runt ärmarna, baksidan av täcksömmen i fållen.
Eftersom jag stickade ner raglansömsmånerna på bodyn ville jag på något sätt få samma effekt här, så då stickade jag ner sömsmånerna i sidsömmarna istället. Och... *trumvirvel* ...kolla mönsterpassningen!!!!! Jag tror inte jag hade fått det så snyggt ens om jag hade försökt! :)
Evolven har gansk lite med utrymme bakom pressarfoten, så det var sannerligen inget enkelt projekt att få till den här sömmen. Jag hade alltså redan sytt på ärmarna också, så det var mycket tyg som skulle klämmas in bakom pressarfoten, och det är inte första försöket som syns ovan... Men det gick. Och det var mödan värt, för jag tyckte det lyfte plagget oerhört! Nu hoppas jag bara att det blir använt också. :)

12 kommentarer:

Paula sa...

Verkligen fina, och vilken tur att du hade enfärgat till bodyn för det blev himla fint.

JuMel sa...

Snygga våriga kläder allihop! Tycker att det en trevlig detalj med det enfärgade turkosa tyget på bodyn, trodde det var så det var tänkt innan jag läste texten:)

alvinea sa...

Snyggt, snyggt, snyggt! Du har en utmärkelse att hämta i min blogg.

Fia sa...

Läckert! Härligt att få sy så olika saker ändå av samma tyg. Och det blev väl "störtcoolt" som mellanloppan sa, med enfärgat på bodyn. Nu blev den verkligen "egen".

Doris_Assar sa...

Härligt!!!

Benglan sa...

Ja det var verkligen karamelligt! :)

Babushkadockan vill vara med i Evolvégruppen!

Anki sa...

Blev ju jättesnyggt med enfärgat på bodyn! Å jag hade aldrig vågat mig på att sticka ner en sidodöm så... Modig du är, å superbra blev det!

Anonym sa...

Jättefin färgkombination!!
Jag har problemet att tyget blir oljigt ibland när jag har mycket tyg bakom foten, så jag vågar inte med fina plagg....

OttoPippi sa...

Bra jobbat!!! Och detta är ju helt rätt färger i vår har jag förstått :-)

Re-dizain sa...

Turkosa är fint :) Allt ser välarbetat ut!!!

LillaBarn sa...

Underbart fina allihop, och jag fattar inte hur man får mönsterpassningen så där bra. Det lyckas jag väldigt sällan med (läs: aldrig!)

Heilt spesiell sa...

Nydelige klær!!Virkelig forsegjort og profft.