måndag 8 mars 2010

En ny bebis

Sara på mitt jobb har gått hem och väntar på sin bebis. Självklart var jag tvungen att förse den lill* med nåt Helloplagg :) Och mamman med lite fint i vardagen!
Det blev en omlottbody med röda kanter och muddar till bebisen och rött med vita prickar till mamman, för det är hon väldigt svag för!

Bodyn är sydd i Jnydesigns härliga djungeltyg. Nu har jag bara kvar så det räcker till en liten body till och den är tingad. Mudden tror jag är från Dollys. Som tur är är den slut nu, för den var eländigt dålig :( Men den har funkat till ärmar. Mönstret är från Ottobre nr 6/2007 och jag har sytt den i stl 62. Otroligt nog är just det här bodymönstret ganska litet i storleken fast att det är Ottobre :)

Nu syns det ju lite dåligt på bilden, men jag har i alla fall fått användning för min nya leksak - en genomskinlig pressarfot till Babylocken. Då kan man på avigsidan följa den sydda kanten så att det på rätsidan blir det snygga "trassliga" av täcksömmen. Det blir ju lite bökigt att sy så här med en maskin som min, eftersom jag då måste ställa om från overlock till cover mitt i och sen byta tillbaka för att sy färdigt. Och byta igen för att få på kantbandet, men det blir ju galet snyggt. Nog tur att det inte är en detalj som man kan/ska ha jämnt ;)

Istället för paket med papper och snören, blev det ett blöjfodral till skötväskan. Eller annat fodral. Det blev jag himla nöjd med i alla fall. Helt egenkonstruerat och locket är vändsytt.

Det stora rödprickiga med brodyren är egentligen ett enda stort misstag. Jag skriver inte vad det skulle ha blivit, men ett fenomenalt fatalt feltänk gjorde att det definitivt inte blev som det skulle. I ett försök att rädda eländet skulle en ny bit sys på och då blev ju inte skarven snygg, men med lite brodyr i den så räddades den. För att inte för mycket skulle försvinna i fåll så använde jag ett kantband. Turkost för att det skulle hända nåt och för att turkost och rött är så snyggt ihop. Så i slutändan blev det kanske en blöjförvaring? Eller huv till bakmaskinen? Eller leksakskorg? Eller nåt. Sara fick den i alla fall och om nåt år när hon är på väg tillbaka till jobb ska jag sy det där som det skulle ha blivit egentligen...

För att skarven på insidan skulle bli snygg fick jag för första gången användning för den roliga vågsömmen på Evolven:
Det röda är akrylatväv från Ohlssons. Brodyren har jag köpt av Bibbi i Nävekvarn.

9 kommentarer:

LILLSNÖRPA sa...

Nämen! Himla fint!

Fia sa...

Snyggt! Och det är inte lite nyfiken man blir på vad det egentligen skulle blivit...;-)

Om inte mönsterpappret kommer idag så hör jag av mig. Blir hemma ett par dagar, har fått en hiskelig bihåleinflammation...Doctor´s order: stay home a couple of days...Och det är inte svårt att följa, för jag känner mig verkligen eländig...konstant ont(och inga värktabletter fungerar...suck)och funderar på att halvera huvudet och sälja den "onda" halvan...Nog gnällt här hos dig: det är ju kanonfint väder ute: alla ni som är friska: NJUT!

Sara sa...

Tack för de fina grejerna! Maken blev kär i bodyn också, nu väntar vi på att de ska få åka på den lill* krabaten! Kram kram

JuMel sa...

Jättefint! Kul med en egen tillverkad present!

Shamu sa...

Oi for en flott presang! Du er jammen snill og ikke mins flink. :-)

KlaramedK sa...

Superproffsigt!

vilken kul söm du har! :=)

Kalamajt sa...

Så himla fint nyföddset! Åh, jag blir alldeles sugen på att sy smått nu :) Vad är det för vågsöm, och nhur funakr den??? *nyfiken*

Annika sa...

Åh vad duktig du är som använder alla möjliga sömmar, jag är tyvärr för lat för att testa en massa.
Annika

OttoPippi sa...

Vilka härliga presenter med många fina detaljer. Du är allt snäll mot arbetskamraterna du! :-)