tisdag 23 mars 2010

Prinsar och prinsessor i långa banor!

Häromsistens var det prins- och prinsessdag på Loppans förskola. Jag ville sy en prins-/riddardräkt, men det fick jag inte. Och inte hann jag sy en riktig prinsessklänning heller. Men om man rotade lite i utklädningslådan hittade man ju den lite enklare prinsessklänning jag sydde till Mellanloppan när hon var typ 2 år:
En festlig, glittrig tröja från KappAhl och ett lila paljettyg ihopsytt till en tub, fållat och påsytt på tröjan. Enkelt, snabbt och lite mera lekvänligt än den här varianten :) På den tiden var det dessutom modernt med tröjor som var dubbla, med ett tunt meshtyg överst, så sömmen där jag satt fast paljettyget syns ju inte, utan är sydd i den undre tröjan. Ett snabbt och enkelt tips för er som behöver en prinsessklänning pronto. När man har köpt tyg och tröja tar det max 30 min att sy ihop hela härligheten.

3 kommentarer:

OttoPippi sa...

Sötgumman!!!! Och smart av dig!

Min ena knodd har ju hamnat i värsta prinsessmanin!! (Den andre är Emil hela dagarna i ända, inte lika precis, enäggingarna). Men vår genusmedvetna-Reggio Emilia-föräldrakooperativspersonal skulle aldrig anordna en sådan fest.... Inför dom skäms man lite över att man ger med sig för "jåsa" och "prinsess". Senast i morse ursäktade jag den glittriga, rosa prinsesskronan som ena knodden hade tjatat sig med och gömde den lite snabbt uppe på hennes hylla..... :-) :-) :-)

jessi sa...

Vilken söt Loppa=)

Madebycarran sa...

Superfifffigt! Hon är ju söt som en prinsessa minst sagt!