onsdag 31 mars 2010

Piiuuuh! *torkar svetten ur pannan* ;)

Så var den då äntligen klar - sittdynan till en Urban Jungle som jag tidigare gjorde en prototyp till. Den här gången har jag använt ett mellanlägg som man annars använder till att göra typ korgar och så, så det är rejält stadigt. Det känns tom lite väl styvt just nu, men jag känner mig rätt säker på att det kommer att mjuka upp sig när man har använt det ett tag.

Ena sidan är i Jnys turkosa moln och andra i landskapstyget från Jofotex. Jag önskar verkligen att det vore så, som Alvinea kommenterade vid prototypen, att landskapstyget är för fint att sy prototyp i, men så är det inte. Jag köpte tre meter för jag tyckte det var så fint, så jag tänkte att jag skulle sy massor av det. Men jag hann ju bara sy min första tröja och tvätta den några gånger för att upptäcka att det är helt kasst! Det tappar färgen direkt! Nu vet beställaren om det och hon vill ändå ha det på ena sidan, så därför får hon det, men i övriga fall har jag avrått beställare från det här tyget eftersom kvalitén är så dålig. Man kunde ju önskat att priset varit satt efter kvalitén, men så var det ju inte...

Det var ju inte på något som helst sätt så där alldeles enkel sömnad som jag hade tänkt mig, men nu är jag rätt nöjd. Det kommer dock dröja innan jag ger mig på nåt liknande igen (sorry Sara och Nils ;) ).

Ett av de största kruxen när jag väl hittat något att ha emellan, blev att få på kantbandet. Jag fick ge upp det. Nu har jag i stället ställt in overlocksömmen på det bredaste och det tätaste och sytt tre varv runt (mycket tråd gick det åt...!) och det blev inte alls så tokigt, men jag måste ju säga att jag faktiskt hade tänkt mig kantband. Jag har dock försökt med både snedremsa, trikåremsa och ripsband och inget gick att få på snyggt, så till slut var det bara att bita i det sura äpplet och hitta på nåt annat.

Nu hoppas jag i alla fall att beställaren blir nöjd och att Elias kommer få åka kungligt i vår! På långfredagen ska vi fika hos våra vänner och där finns ju mostern, så hon får vidarebefordra den som en påskpresent till Elias och hans mamma.

13 kommentarer:

LillaBarn sa...

Jag trodde det var kantband runt, ser ut som det iallafall!! Jättefin. Jag tycker att landskapstyget är underbart fint, men som du säger är kvaliteten usel. Jag köpte en meter för väääldigt längesen, och sydde två tröjor. Båda är noppiga och totalt urblekta trots att de inte använts en tredjedel av te x molnen från JNY. Och molnen från JNY är fortfarande i OK skick trots att de tvättats säkert 100ggr hittills. Och lagts i fläckbortagningsmedel osv. Synd att de inte använder samma tryckeri eller vad det nu heter, eller att JNY kan trycka upp och sälja landskapstyget... Och ja tack, om du har en meter över så tar jag den gärna. Så isånafall räcker en meter jättebra av det tyget!!! Tänker nog inte sy nåt av det, men vill ha det bara för att det är så fint...

Onomak sa...

Jättefint! Snyggt med overlocksöm runt om! Bra att ha fått lite tips till dynan jag ska sy. Känner att jag inte orkar göra en prototyp innan...

Strömming sa...

Den syr superfin ut, smart lösning med overlocksömmen!

Håller med om landskapet, tappar färgen fort men jag gillar det ändå för trycket är så fint. Fast jag vill inte sälja kläder i det tyget.

Har du funderat på frakten? ;)

Gulligan sa...

Fint, bra jobbat av dig!! jag hade givit upp för länge sedan;)

Benglan sa...

Jag trodde också att det var kantband runt! Jättefin sittdyna!
Jag tycker också att landskapstyger är kasst i kvaliteten och det är synd för själva mönstret är ju superfint. Ha det som gardiner i lekrummet så jag kan se det varje dag :)

NelloLi sa...

Ja nu börjar sittdynesäsongen igen. Landskapstyget är verkligen urkasst. Likaså det blå flodistyget och det ´bruna nattågstyget från Jofotex. Urblekt direkt..
Jättetråkigt med tanke på priset.
Jättefin dyna!

alvinea sa...

Ursnygg dyna, men trist att tyget bleks så fort!

Anonym sa...

Vad duktig du är!!! Moster är övertygad om att både Elias och syrran kommer att bli nöjda. Han kommer fullkomligt "sväva på moln":))

Anonym sa...

Vad duktig du är!!! Moster är övertygad om att både Elias och syrran kommer att bli nöjda. Han kommer fullkomligt "sväva på moln":))

Fia sa...

Kanonfina! Håller med dig om landskapstyget. Har också mycket av det och det är så irriterande att det bleks så fort. Mina bruna nattåg har inte blekts lika mycket..lite grann men inte så farligt. Det blå flodistyget kan jag inte uttala mig om, har en bit men har inte använt det ännu.

Det kanske är något med multifärgade tyger- min R har en djungeltröja (som han fullkomligt älskar- hinner knappt tvätta den och får deala för att få lägga den i tvättkorgen) och den har inte blekts men däremot så började den noppa lite här och var ganska fort. Men djungeltyget är ju mjukare i kvaliteten än vad molnen är så det är kanske det det handlar om.

Din dyna var iaf jättesnygg! Sydde ju en fleecevariant till T´s vagn med överlappande omlottäckdel (såg hos gobligobli och tyckte att idén var kanon, ändrade lite här och där och vips vagnen är inte lika trist längre: grå...maken fick välja färg...)T älskar att sitta och mysa i den...MEN är inte så sugen på att sy någon till. Det var så stora sjok med tyg att det var jobbigt att sy.

Camilla sa...

Super fin dyna! Kul med olika tyg på sidorna, bra att man kan variera sig. Tycker att det blev bra med overlock kanten. Det är alltid trist med tyger som bleknar och blir noppiga efter första tvätten!!!!

KlaramedK sa...

jättesnyggt blev det!!

Tänk jag tänkte sy dynor i landskapstyg till vår dubbelvagn...och ev en suflett men än är det bara på idéstadie och snart är kidsen stora!! :=O

Simsalabim sa...

Mycket jobb uppebarligen, men oj så fint det blev! Jag har planer på att fräscha upp en gammal dyna jag har, men då ska jag uppenbarligen ge upp kantremsa och overlocka istället. Tack för tipset!