onsdag 17 mars 2010

Bröllop

Min lillasyster gifte sig i lördags! Det var fantastiskt roligt och så småningom ska jag visa er den vackra bruklänningen som vår mamma hade sytt och den oerhört vackra vintageklänningen som brudens tvillingsyster, tillika tärna, bar.

Men nu handlar det om Loppan. Ända sedan jag fick tidningen har jag längtat efter ett tillfälle att få sy China Grass-klänningen i nr 3/08. Nu var stunden inne! Med hjälp av NeaNobelle på Syfestivalen hittade jag tre fina Hilco-tyger som passade perfekt; en cerise linnekvalité som är enzymtvättad (eller vad det hette) för att inte skrynkla så mycket (och det funkade!), en blommig tunn och fladdrig variant med en härlig gröngul bottenfärg och en campantrikå i exakt samma cerise nyans som linnet.

Klänningen är som sagt från Ottobre 3/08 och är sydd i stl 104 ganska precis exakt efter mönstret. Den enda modifieringen jag gjorde var att jag inte sydde fast fodret för hand i nederkanten av livet utan sydde i samma stickning som jag redan hade sytt på det blommiga bandet. Jag gjorde den kanske också något kortare än mönstret hade planerat. Osynlig dragkedja i ryggen från Ohlssons.

Tröjan ritade jag mönstret till själv och jag är så otroligt nöjd! Tät och fin i halsen, puffärm med precis lagom mycket puff och en snygg rynkig detalj i nederkanten av ärmen. Stl 104 även den. Halsringningen är kantad med elastiskt kantband från Jofotex - lite glitter och glamour där - och både puff och ärmrynk fixades med lastin/genomskinlig resår från Bibbi.

Jag kommenterar inte bilderna var för sig nu, utan bjuder på en härligt cerise bildkavalkad. Det är inte så där jättelajbans att bli fotad längre, men om man får snurra eller göra grimaser kan det gå an ;) Och hon hade ju inte svarta bootcut byxor på bröllopte utan vita strumpbyxor...

10 kommentarer:

jessi sa...

En jättesöt klänning på en mycket söt Loppa =)

OttoPippi sa...

Vilken dröm! :-) Vansinnigt snyggt jobbat vännen!!!

Och.... du måste lova att blogga om mammas bröllopsklänning längre fram! (*nyfiken) :-)

Y sa...

så himla fina!

jejja79 sa...

Som en dröm =) Ibland är det riktigt roligt att få sy en härlig, prinsessig klänning =) superfin.

MESC sa...

Åhhh så fin! Dessutom härligt med en "finklänning" som kan säkert kan användas vid fler tillfällen..

KlaramedK sa...

wow så fin klänning och prinsessa!!

kul med bröllop! ...ser fram emot fler klänningsbilder! :=)

Malin Maria sa...

Nej men åh! så fint!
Passar utmärkt på loppan!

ett tu tre sa...

Fantastiskt fin klänning (och dotter), och vad roligt att få sy en riktig finklänning till ett så speciellt tillfälle.

Heilt spesiell sa...

Så fin hun er i nykjolen sin!!

fante sa...

ÅÅååh.

Jag var också på bröllop den helgen. Min lillasysters ;-) Och min andra lillasyster var tärna :-D