fredag 26 mars 2010

Överdragisar

Vi har varit i fjällen och åkt skidor. Loppan gned runt Bamsespåret som den värsta Gunde-Svan-wannabeen. Bamsemedalj fick hon också. Och värsta snygga outfiten hade hon! Skaljackan är brun med smala turkosa/petrolblå ränder och var födelsedagspresent från mormor och morfar (som också var med i fjällen) och inga överdragsbyxor som fanns hemma passade till. Men på Jofotex i höstas hittade jag en bävernylon i perfekt färg. Så innan vi åkte till fjällen nu så snodde jag ihop ett par bävernylonsöverdragisar och ett par bruna fleecetights att ha under. Reflexbanden har jag köpt av Bibbi.

Nu verkar det ju inte som att det var meningen att det här skulle bli av, så både tightsen och överdragisarna är för trånga i benen. Suck. Men de gick bra att använda nu och så får vi se hur det blir till hösten. Och tillbaka i Stockholm har våren kommit med besked! Jag har "alltid" varit i fjällen v 12 och när jag var liten var regeln att när man kommer hem från fjällen får man ta fram cykeln och promenadskorna. Hade man riktig tur (och det dessutom hade hunnit bli torrt) fick man också dra på gympaskorna! Då bodde jag på ett snörikare ställe än huvudstaden har varit de senaste 15 åren, men i år var regeln överförbar. På måndag tar vi cykeln till förskolan! Härligt! Längtar!

4 kommentarer:

OttoPippi sa...

Vilket jobb att göra egna ski-kläder!!! (Impad). Måste fråga då du skrev att Loppan kan åka med: Tänkte att vi också skulle tagit knoddarna till nån ski-ort nu denna säsong, men det blev inte av. och så tänkte vi att dom kanske var lite för små... Men nu när jag hörde att Loppan kan så kanske våra också kan? För Loppan och knoddarna är väl jämngamla ungefär (snart fyra år)? Frågan är alltså VAR åker man bäst om de små ska få ut ngt av resan?

ett tu tre sa...

Synd att de blivit för trånga i benen - annars är det smart att göra såna plagg själv. Ska försöka komma ihåg det till hösten.
I Skåne är det verkligen vår på riktigt och konstigt nog blir man lika överraskad varje år och står där utan skor i rätt storlek och riktiga byxor (inga mjukisar) till barnen.

jessi sa...

Vilken härlig Loppa som passar riktigt bra i byxorna.

Vilket härligt väder det ser ut att ni har haft..

LillaBarn sa...

Härligt, tänk om mina fick se lite snö!!! Ingen snö, och inget bad heller den här sommaren... Det har varit alldeles för soligt för att kunna gå och bada med dem i år, de skulle ha nåt slags "tak" över en liten del av vattnet där barna kunde bada. Men här, där var tredje Australienare beräknas få hudcancer, så tar iallafall inte jag några risker. De säger ju att den största skadan sker när barnen är små, så inget bad här tyvärr. Kanske kan de få bada dock nu till hösten, om det blir lite molnigt nån dag!!!