måndag 13 september 2010

Syskonmatchning!

Visst skrev jag tidigare att min syster fått barn? Hon är hela 7 veckor nu och för två veckor sedan tog vi oss för att dra ner hela familjen över helgen. Rätt drygt att köra är det allt, inte minst med tre barn i bilen, men värt det var det förstås ändå! Hon var sååååå söt. Och så liten. Fortfarande fem veckor gammal var hon bara nästan så stor som min minsta varit vid födseln...

Syskonmatchade Helloplagg hade vi förstås i packningen:
Storasyster fick en tunika med rynk på bröstet och trekvartslånga trumpetärmar. Enfärgade tights till. Tunikan är samma som här (vilken för övrigt, till storasysterkusinens stora glädje, låg med i kassen med arvekläder som också togs med). Mönstret till tunika är alltså ett omgjort mönster från en gammal Allt om handarbete. Tightsen är Meedoms form 0.

Mellanbror fick muddbyxor i mitt eget mönster och en enfärgad långärmad t-shirt till. Ärmmuddar och halskanten i fordonstyget. Även tröjmönstret är mitt eget.

Och lillaste nya söta fick en helt enfärgad body i eget mönster samt enfärgade tights Meedoms form 0 och en liten förklädesklänning i eget mönster.

Alla tyger kommer från mjukatyger.se. Jag hade ingen mudd som passade så jag har använt singeljerseyn som mudd. Det går oftast ganska bra, men man måste ta en lite längre bit än om man har riktig muddväv.

Tröjan till mellanbror blev för liten i halsöppningen och klänningen till lillasyster blev bara allmännt konstig, så de ska snart sys om/förbättras. :)

4 kommentarer:

Gulligan sa...

vad fint!

JuMel sa...

Fina fordonsplagg! Vad mysigt med en liten kusin!

Karingrisen sa...

Å så fint! Vilket stiligt gäng det måste bli när alla har sina kläder på samma gång. :)

Madebycarran sa...

Wow vilka superhärliga kretationer du knåpat i hop! Tyget är ju bara sååå mysigt!