torsdag 18 november 2010

Vuxna fordon

Efter måååååånga om och men har jag nu lyckats installera och få igång Windows Live Writer. Jag fick tips om det efter mitt förra utbrott på Bloggers bilduppladdningsverktyg som vänder bilderna fel ibland. Och vägrar vända rätt. Fördelen med Live Writer, som jag förstod det, var att man kunde se precis hur inlägget blir innan man publicerar det. Och det är ju bra. Men jag blir ju inte gladare av att se redan nu att bilden i alla fall vrider sig…??? Jag fattar ingenting! Varför blir det så här??????? Så VANSINNIGT frustrerande.

Men jag gör som jag gjorde förra gången och publicerar nu i alla fall. Fördelen nu är åtminstone att bilden behåller de rätta proportionerna trots att den ligger ner. Blogger gjorde om proportionerna så att stackars syrran såg ut som en flodhäst! Så kan man ju inte ha det. Nu ser hon mera som vanligt ut, men omkullvält Blinkar Det får vi väl stå ut med. Suck.

I alla fall har jag sytt en fordonstunika till min lillasyster. Det är hon som går på Capellagården och vid ett besök i mitten av augusti gjorde vi en djupdykning i mina tygförråd och decimerade dem ganska kraftigt på ffa retro-/vintagetyger som fick bli min födelsedagspresent till henne. Måååånga påslakan som räcker till mer än vad jag behöver är därmed halverade och andra halvan bor på Öland.

När det kom till det här tyget, så kände jag dock att det här är min grej, så då ville jag inte bara ge bort tyget, utan ge bort ett Hello-plagg istället. Hon fick alltså skicka mig ett mönster hon har använt och som hon vet sitter bra och så sydde jag en tunika efter det:

Det är svårt att visa barnkläder platt på golvet. Vuxenkläder omöjligt…! Så även om bilden då är tippad (Grrr!) så kommer den ändå här:

Tyget är fordonstyget från mjukatyger.se. Mönstret kommer från Svenska Mönster. Modellen är min fina syster (en av dem…). Belöningen för mig var att jag fick ett bra mönster att rita av som jag dessutom kunde prova ett färdigt plagg av! Win-win-situation, med andra ord. Så nu har jag ritat av mönstret till mig också i alla varianter och gjort om det så att det är 42 över axlarna och 40 över bysten och därmed gjort om ärmhålsskärningen lite. Jag har redan testat det till mig också och det ska ni snart få läsa mer om!

4 kommentarer:

JuMel sa...

Så fin tunika! Den modellen gillar jag i sin enkelhet och det blev ju ursnyggt med de orange fordonen!

fante sa...

Det DÄR har jag däremot inte varit med om. Vänder bilden rätt på datorn? Är den sparad rätt väg på datorn?

Snygg tröja, förresten :-)

Hello sa...

@fante: Ja, så är det. Bilden ligger rätt i datorn och kom oxå först upp rätt på skärmen i en halv sekund eller så innan den tippade. Och där blev den liggande...

Slow-Eva sa...

Vad roligt att se ett vuxenplagg i det tyget! kul! och snyggt :)