torsdag 4 augusti 2011

Hej igen!

När man ska återta bloggen ska man göra det med ett paradnummer och inte en ursäkt, tycker jag!
Så här kommer den – min finaste sommarklänning:

Mönstret är från min svärmors samling. Jag gissar 60-tal eller tidigt 70-tal på denna. På den tiden var ju de flesta mönster bara i en storlek och jag har den fantastiska glädjen att ha ungefär samma mått som hon hade då, så jag kan använda dem ganska så rakt av. Och hela guldgruvan har jag fått att ösa ur. Det är jag enormt tacksam för!

Tyget vill jag minnas att jag har fått från finaste Karina Tant Trassel, en internetbekantskap som jag också haft glädjen att möte IRL vid ett tillfälle. Vi träffades för att vi har barn som är födda i princip samtidigt. Hon är en hejare på att hitta fina 70-talstyger på loppis och ibland byter vi – hon har tyg och jag har tex en gammal overlock eller sömnadskunskaper :) Nöjda brukar vi bli båda två. Inte minst denna gång. Visst är det fantastiskt!

Baktill har klänningen ett långt, dolt blixtlås och en knäppt slejf som hänger löst. En detaljbild av ryggen kommer här:

Tyvärr lyckas jag inte riktigt få fram den fina petrolblå färgen som finns i tyget på bilderna. Även knappen har den nyansen.

Jag är så nöjd, så nöjd med min klänning och har fått en hel del positiva kommentarer när jag har den på mig. Det är kul! Jag är också väldigt nöjd med hur tygets mönster hamnade vid tillklippningen. Det var inte planerat, men jag tycker det blev supersnyggt. Alldeles särskilt nöjd är jag med halsringningen och att det nästan ser ut som en blomkrage.

Och till på köpet har jag nu också “kommit ut”. Det passar väl bra, så Pride-vecka det är här i huvudstaden ;)

Avslutningsvis vill jag tacka Popcorn för den fina utmärkelsen jag fick i slutet av maj. Tack! Jag blev glad och den värmde mycket i en intensiv och jobbig period. Jag är ledsen att jag inte kunde ta tag i det då, men nu blev det gjort i alla fall.
Enligt reglerna ska man berätta åtta saker om sig själv, så jag gör ett försök. Nummer 1 får vara att ni fick se hur jag ser ut ovan :)

2. Jag är en “friskt vågat, hälften vunnet”-person. Det gör att jag ibland ger mig in i saker som inte blir så bra.

3. Jag är en fixare också. Så jag kan oftast fixa till det rätt bra ändå :)

4. Jag är enormt svag för choklad, lakrits och glass. Gärna kombinerat. Som i Hemglass-glassen Tyrkisk peber. Mmmm.

5. Jag dricker inte kaffe, men gärna te. Fast bara svart. Med mjölk i. Inget rött eller grönt eller så, alltså.

6. Jag har tre systrar och en bror. En syster bloggar här: Kokoskarusellen. Hon är en otroligt begåvad konsthantverkare.

7. Jag gillar att sjunga, men med tre barn i aktiva åldrar hinns just nu ingen kör med, tyvärr.

8. En av fördelarna med att bo i Stockholm är att pendla till jobbet. Det är min lästid. Det blir ganska mycket på en vecka när man sitter på t-banan en timme varje dag. (Det gäller att så nåt positivt i det också!)

Sen ska man också skicka den vidare till fem personer, men den biten hoppar jag över den här gången.

Liefste_blog1-300x286

7 kommentarer:

Sue sa...

Vilken fin klänning! KUL att du bloggar igen :)

Singh sa...

Jättefin blev den och sitter som gjutet!

Karolina Olsson sa...

Heja dej!! Kul att se att du är back on track precis som jag;) Och klänningen; Vill också ha!! Jättefin i ryggen framförallt.

KlaramedK sa...

lovely!!! :=)

Å vad sy-sugen-till-mig jag blev! ...kanske dags att gå in i garderoben för mig! ;=)

mojja sa...

Å vad fin klänning blev, den klär dig verkligen!!!

Anonym sa...

Jättefin! Och jag älskar blått...


Har två mönster på väg hem till mig med mer 60-tals stuk på...ska bli jättespännande att se om jag kan få till dem....Mitt problem brukar vara att välja tyg....mesar ur...

Hoppas att du haft det underbart i sommar!

Kram, FiaS

Popcorn sa...

Har inte haft tid att titta in här på ett tag, men det var riktigt kul att göra det!

Vad modigt att komma ut, det beundrar jag!

Klänningen var väldigt fin, med härliga färger!