lördag 25 februari 2012

Operation Kollektion Loppan

Den däringa lilla Loppan jag har är inte så lite längre. Faktum är att hon nästan redan vid 5 var lika lång som en medel-6-åring. Och eftersom jag har sytt mera till mig själv det senaste året så började det tryta på Hello-kläder som gick att använda.

En ledig fredag i februari drog jag därför fram alla tyger jag trodde hon skulle vara intresserad av, varpå det stackars barnet sa: “De är så fina allihop. Jag kan inte välja”. :)
Asch, varför välja, tänkte jag då och började klippa ut klänningar, tunikor, tröjor och matchande tights och pöstights i långa banor. Två helger tog det sedan att få ihop allt med fållar och kantband och hela baletten.

Här kommer första alstret:

En bilklänning för tjejer som trots mammans genustänk om färger och sånt har påverkats av “alla andra” och tycker att rosa är en väldigt bra färg. Missförstå mig rätt, det tycker jag också, men jag är restriktiv med det, eftersom det har en tendens att göra så att omgivningen bemöter rosa små flickor just som rosa små flickor. Och det finns så mycket i det jag önskar att mina flickor ska få slippa vad det gäller förväntningar och bemötande. Rosa bilar tycker jag då blir en lite rolig kontrast. Och det är rosa och grönt som är det genomgående temat för Kollektion Loppan detta år…

Biltyget har jag köpt av en privatperson. Rosa och knallgrön singeljersey från Mjuka tyger, tror jag. Coversömmar som stickningar på alla sömmar. Mudd i ärmslut och en blank trikåsnedslå i halsringning och nederkant.

Här matchade med ceriserosa pöstights i stretchfrotté.

Klänningen utgår från Ottobre Creative Workshop 301 och pöstightsen från Meedoms form 0.

2 kommentarer:

Två Små Gryn sa...

Härligt när man inte behöver välja bara en, utan kan välja flera! Färgkombination är super fin! Hela klänningen är härligt vårig!

Hello sa...

Den är verkligen lite smått hysterisk, men det är nåt lite befriande i det också :) Hon har redan använt den jättemycket.