lördag 4 februari 2012

Egen design

Jullov var det för ett tag sen… :) Mellanloppan hade flera dagar träningsledigt och behövde underhållas för att inte kastas ut genom ett fönster eller nåt :) (Hon har en EXTREM energi, om ni inte hade anat det)

I alla fall så spenderade vi någon dag eller två i syrummet tillsammans och kom ut med detta:

Helt och hållet egen design av bäraren och sömmerskan. Mjuk och go’ singeljersey från Jofotex för länge sen. Grundmönstret är Ottobre Creative Workshop som vi har förlängt i livet och förkortat i ärmarna. Tanken från början var breda muddar av tyget i ärmarna, men vid provningen för att se hur långa de skulle vara, kändes det så bra med trekvartsärm, så det blev så. “Kjoldelen” eller vad man ska kalla det (midjemudd?) är bara ett brett, dubbelt, rakt stycke påsytt som mudd.

Eget märke var ju tvunget, så jag “broderade” ett med snedslå och vanliga symaskinen:

Hon har ritat mönster, klippt ut mönstret och sytt allt själv. Jag hjälpte till med att lägga ut mönstret på tyget och lägga till extraattiraljerna, samt måttande och provande. Jag sydde också fast ärmarna, samt fållade halsringningen. Roligast var nog att få lära sig sy på overlocken och nu hittar jag henne ofta med stuvlådan och overlocken :)

4 kommentarer:

Johanna sa...

Jättesnygg, och så underbart att höra. Precis så man ska till vara på extra energi... skapa! Vad duktig hon är, och kommer att bli om hon fortsätter. Jag hoppas jag och min dotter får sådana stunder i framtiden:)

Två Små Gryn sa...

Kul när barnen också vill sy, och fint blev det!

Jo sa...

Superfin, vad duktig hon är! Kul att även hon gillar att sy!

Fangoria sa...

Jättesnygg! Kul att föra "arvet" vidare! =)