torsdag 16 februari 2012

Tofflor

Mellanloppan går på en gammal innerstadsskola med marmor-golv. KALLT på golven är bara förnamnet… Så när temperaturen kröp neråt behövdes varma innetofflor. Då kom dessa filtade till, efter idogt letande i affärerna efter “rätt” modell (hon ville inte ha såna med högt skaft som är så moderna nu).

Garnet kommer från Hjertegarn och heter Incawool. Finns både enfärgat och melerat i lite olika färgställningar. Lila och grönt är lika rätt till Mellanloppan som till mig :)

Man börjar vid hälen och stickar rätstickning, minskar i båda sidor efter ett tag och tar sen ihop för tårna. Sen syr man ihop dem och slänger in i tvättmaskinen så de filtar/tovar ihop sig. Lite formning medans de fortfarande är våta är bra, tycker jag.

Jag har lagt dem på skärmattan för att man ska kunna se lite hur mycket de drar ihop sig! Det är krysset som är vid tårna på nedre bilden som syns vid den lila randen på foten på den övre :)

Hello-lappar bakpå, förstås :)

Och stora Loppan blev så avis, så sen blev det ett par enfärgade gröna till henne också. Snabb, men lite enahanda stickning, så nu blir det inga fler på ett tag!