fredag 27 februari 2009

Virkat

Min kära mamma fyllde 60 år för en vecka sen. Hon är en quiltare av rang och önskade sig bara en sak: 15 cm på full bredd av vars och ens favorittyg. Från vår familj bidrog vi med: Maken valde rött med vita stjärnor, som jag köpte av Kaja för ett bra tag sedan... Jag bidrog med älskade röda ugglor från Jofotex. Loppans favvoplagg är pejjefanttänningen, så hon fick ge mormor röda elefanter. Stora Loppan gillade de turkosa flodhästarna och Mellanloppan tog en bit av sitt eget tyg, där resten ska bli en tunika till henne själv. Alla tyger utom det översta är från Jofotex. Jag har fyra syskon, alla har respektive och några har barn, så det blev ju en hel del paket. Dessa måste ju samlas ihop i något, så jag virkade raskt ihop denna "balja" från Frostadesign.
Den var verkligen jätterolig att göra och det gick otroligt fort! Baljan är virkad av trikåtrasor med virknål nr 7. Trots att jag drog upp hela kanten, när jag inför sista varvet insåg att trasorna inte skulle räcka och att det berodde på att jag måste ha lyckats öka några maskor på mitten (den bullade ut...), så tog det bara en eftermiddag att bli färdig. Jag är verkligen ingen hejare på att virka, men det här blev stort och tydligt och gav resultat fort, så jag skulle rekommendera även nybörjare att våga testa. Nu ska jag bara leta reda på var man kan köpa trikåtrasor, för det här var roligt och jag vill göra fler, men det känns onödigt att köpa hela kitet eftersom man får beskrivning och virknål med varje gång... Nån som vet??
För övrigt var det två fina bokhyllor där i Aspudden, som nu står i vår källare, färdiga för ombyggnad. Eller tillbyggnad, kanske snarare. Och hon som jag köpte av kom från samma stad som jag. Och medans vi stod där och baxade in hyllorna i bilen kom min ungdomsledare som jag inte träffat på 20 år ut genom porten - hur stora är oddsen? Jag kanske skulle köpa en lott också idag! :)

7 kommentarer:

Kaja sa...

Åh vilken kul present! Hm. Jag har också en mor som är quiltare av rang. Som fyller år om 4 veckor!

Tack för present-inspiration!

OttoPippi sa...

Så himla underbar present!!!!

Trevlig helg vännen!!

Anonym sa...

'virkade snabbt ihop...' HA... ja det är ju bara å sätta sig ner och virka! :)
Tror du att det kommer tillbaka nåt fint av tyget du gav... var det svärmor?
Kram
Karina

Hello sa...

Karina!
Det var min mamma - och det var faktiskt bara att snabbt virka ihop - jag trodde inte själv att det skulle gå så snabbt och lätt! Och jag är definitivt inte bra på att virka, även om jag kan grunderna.

Tygerna ska bli en minnesquilt av nåt slag. För nån dag sedan fick jag ett mejl där hon ville ha födelsedata på oss allihop, datum, tid, längd och vikt. Ska bli spännande att se vad det blir av det!

Anonym sa...

låter onekligen spänande! Va rolit mä en fixarmamma!

Anonym sa...

Fin! Trikåtrasor borde du kunna beställa från Blötbergsboden, http://www.blotbergsboden.se/.

Unknown sa...

Hejsan!
Vill tipsa om att besöka din lokala second hand butik där du säkert kan få tag på billiga trasnystan!