torsdag 5 mars 2009

På G!

Tro´t eller ej, men jag är faktiskt på g! I fredags var jag ju och köpte de två Billy-hyllorna jag hittat på Blocket. Som ni ser nedan passar de perfekt! (Och ja, Ivar-hyllan ska naturligtvis flyttas...) Under det fasta hyllplanet sitter ett vägguttag. Som synes på bilden nedan går bokhyllan in på millimetern med det fasta hyllplanet nästan vilande på vägguttaget:
Och det ÄR charmigt med sneda vinklar. Tänk så tråkig världen skulle vara om det bara var räta vinklar överallt, alla gamla hus som helt skulle mista sin charm... ;)
Det är en rätt stor rockad involverad för att det här ska gå i lås, så därför har jag börjat flytta in i hyllan direkt:
Den stora vita klunsen på hylla tre (nerifrån) är symaskinen och den står alltså precis framför vägguttaget. I nivå med det hyllplanet symaskinen står på, ska det bli en bordsskiva att fälla ner. Då blir det också en skåpslucka framför hyllorna under, med pärmarna och en kartong.
Och där en del av tygerna låg, ska det byggas hyllor till böckerna i Ivar-hyllorna och sen ska de tas bort, så det var därför jag var tvungen att flytta in innan jag har hunnit bygga färdigt. Några tyghögar och en symaskin är ju heller inte jättesvåra att flytta på om jag behöver tömma den för att sätta på skivor och gångjärn.
Jag hoppas återkomma snart, med uppdateringar. Vi har varit superförkylda hela familjen, så den senaste veckan har det gått ännu långsammare än tidigare...

6 kommentarer:

jessi sa...

Det där ser ju ut att bli KANON bra:), snyggt blev det också med bokhyllorna där också:). Så snart är det bara att tuta och köra med symaskinen när allt är på plats så att du får en bra plats att sy på. Så blev det nära och bra plats till tygerna också:)

Hoppas att ni har blivit bättre i förkylningarna.

KraaM Jessi

Anonym sa...

Kul att få se hur du skapar ditt nya syrum. Det där med bra förvaring är jätteviktigt.
Apropå gamla hus och sneda väggar kan jag bara hålla med dig. Vårt hus är visserligen från 50-talet men de kunde tydligen inte bygga riktigt räta vinklar då heller ... men charm (och karaktär) har det.

Kaja sa...

Det ser ut att bli bra. Köpte halvhöga Billy och måste säga att jag ångrar mig. Med så mycket tyg jag har så skulle jag ha köpt de höga. Och dörrar på.

Jaja. IKEA ligger 5 minuter bort med bil, så när jag blir knäpp så får jag väl åtgärda det... Det KAN ju hända att jag blir väldigt sugen efter nästa omgång bilder... ;-)

Anonym sa...

Så mange herlige ting du syr! Og godt å få orden på sysakene ja :). Det er alltid så gøy å flytte inn i nye hyller og lage system.

Hilsen Marit

Anonym sa...

snyggt det blev. Jag ade en sån där klumpig billy sak i mitt rum förut men den har flyttat ut på balkongen istället (A)

Thea sa...

Å så härligt med ny syhörna. Gissar att inspirationen och sylusten bara flödar nu!