fredag 27 mars 2009

Jag är bäst!

Med detta utrop terroriserar Mellanloppan sin storasyster med jämna (och kanske möjligen något täta) mellanrum. Naturligtvis förstår ni att min önskan inte på något sätt är att reta upp någon, men lite nöjd kan man väl få vara när man för andra dagen i rad (sydde denna igår, alltså) syr en prototyp som blir så himla lyckad? En jacka, alltså! Tyget är ett av mammas gamla lakan, så det är ju snarare en sommarjacka. Den är fodrad med vit velour som det fanns en precis lagom stor bit kvar av. Dragkedjan kommer från makens gamla kasserade regnjacka. Och mudden är från Jofotex. En gång bad jag Johnny lägga med en bit orange mudd om han hade nån. Då kom den här...?? Den gick ju inte att använda till det den orange mudden var tänkt till. Men här passade den ju ypperligt! Mönstret är Meedom och Meedom, 92, form 2. De rekommenderar ju själva form 3 till sina jackor, men hur skulle det se ut?? Se livebilderna nedan, så ser ni att den är ganska stor som den är. Form 3 hade gett ca 8 cm till i omkrets... Det finns gott om plats till xtra tröja i denna också. Och med Meedom och Meedoms märkliga storlekstänk, så märker jag denna till 98. Den är rätt stor som 98 också. Så lite livebilder, med kragen "upplåst": Och med kragen "uppdragen", som en polokrage:
Lite detaljer kan finslipas: Dra ut resåren under ärmarna mer, blev kanske lite lite rynk där. Gör fickorna lite längre/större. Kanske lite mindre ärmmudd. Men det är bara småsaker, tycker jag. Nu ska jag bara bestämma mig om denna ska flytta till smartamammor.se eller användas här...
Ni har väl, förresten, noterat den tjusiga mönsterpassningen vid fickorna? Jag fållade fickorna med en orange snedremsa. Den var också exakt i färg!

18 kommentarer:

Vindling sa...

Snyggt! Och den ser väldigt skön ut.

ildana sa...

Absolut härlig!

Strömming sa...

I Love! Så snygg jacka! Jag skulle behålla den om jag var du! Den ser väldigt fin ut på din lilla!

Håller med om Meedoms storlekar, jag förstår dem inte heller.

Kaja sa...

Jättesnyggt!Härlig känsla när allt bara funkar!

Madebycarran sa...

Vilken läcker jacka du knåpat ihop! Passar ju din sötnos perfekt!!

Sandra sa...

Vilken jättefin jacka.
Ser väldigt praktiskt och användbar ut.
Perfekt tyg till detta!

Jes sa...

SÅÅÅÅÅÅ snygg och så retro mer 70-tal kan det nästan inte blir.

Anonym sa...

Vilka fickor?! :)
Jättefin mönsterpassning, man ser dem nästan inte på bilden. Och jackmodellen är snygg, gillar den raka formen och muddkragen. Jag hade behållt den om jag varit du!

Heimlaga sa...

Så roligt att se någon som syr barnjackor utan huvor! Jättefin! Men hur funkar velour som foder, blir det inte väldigt "strävt" att ta på den om man har långärmat under?

Botilda sa...

Ojojoj så fin! Som en solig sommarkväll.

(Jag har fått likadan mudd från samma ställe på precis samma sätt ;-) Men har inget tyg än som den kan passa till...)

jessi sa...

Den jackan var riktigt fin, snygg sommarjacka. Den satt ju perfekt på Loppan också:), jag håller med Ett Tu Tre behåll jacka till Loppan för Loppan verkar gilla jackan. Snyggt att ett lakan kan bli till en ny jacka:)

/ Jessi

Tant Trassel sa...

Men ÅHHHHHH Hello! Pax för två stk så småning om!!!
Modellen är JÄTTE fin!

Jobba ihjäl dig med den prototypen så du kan börja producera till oss andra oxå.

Kram

TIA sa...

Å vad skjønn jakke, og nydelige liten modell !

Therese sa...

Söt jacka!
Gillar din blogg!
Kika gärna in hos mig och var med på utlottning av ett barnplagg =)
*Kram*
Tea

Solveig Lövendahl sa...

Superfin!! Visst blir man glad när man hittar muddar och band och allt som passar perfekt i färg!

peter pc carlsson sa...

Du har följt Sabinas kamp och skrivit en kommentar i hennes blogg. Därför tänkte jag tala om att jag startat en insamling på Cancerfonden. Den heter "För döda mammors barn. Till minne av Sabina Najjar."

För ett halvår sedan samlade vi i bloggvärlden in över 100.000 kr till Barncancerfonden till insamlingen jag startade under namnet "Den jävla idioten".

Du kan skänka 50 kr direkt genom att sända ett SMS med texten Besegra 9 till telefon 72900.

Sabina skrev flera gästbloggsinlägg i bloggen Enbart. Hennes sista var också en av de mest gripande. http://enbart.blogg.se/2009/january/090117-enbart-gb-av-sabina.html

Jag hoppas att du vill sända några SMS och skänka pengar till Cancerfonden. Kopierar gärna texten och sprid den vidare.

Tack för att du bidrar.

Peter PC Carlsson från http://enbart.blogg.se

Annika sa...

Läcker!
Annika

OttoPippi sa...

Vilken cool jacka!! Jag döööör!!! :-) :-)