onsdag 25 mars 2009

Rosa kaniner

Hemma med sjuk mellanloppa får man ju passa på att sy lite också! Denna outfit har sett dagens ljus idag - Loppan blev nöjd. Mer än nöjd. Hon tyckte det var jättefint! Kul! Så här rosa har jag inte sytt förut, tror jag, men visst kan rosa också vara fint och tufft! Mitt eget mönster omgjort till lite utställd tunika i stil 98. Tyget är kanintyget från jnydesign i fuchsiarosa tryck. Underbar färg! Kantbandet är från en interlock med superhärlig mjukhet och stretch, som jag en gång fyndade på Ohlssons. Byxorna är sydda av ytterligare ett stuvlådefynd från Ohlssons - fucksiarosa stretchfrotté. Helt underbar och exakt samma nyans som kaninerna! Vilken flax! Modellen är eget hopkommet: jag la ut Meedoms tightsmönster på tyget, klippte efter mönstret vid grensömmarna och nån cm ner längs sidorna, men sen svängde jag utåt och klippte trådrakt ner till fållen. Resårkanal och 2 cm bred resår både i midja och benslut. Stl 98 ungefär. Och jag är supernöjd! Byxorna blev jättefina till tunikan och precis exakt som jag hade tänkt mig! På första försöket. Livebilder var svåra att få till idag. Första gången hon inte har velat bli fotograferad! Till slut fick jag fota henne när hon satt på köksbänken och "hjälpte till" med att grädda våfflor :) Byxmodellen syns ju inte jättebra, men man får en liten känsla av pöset i alla fall.

9 kommentarer:

jessi sa...

Vilka härliga kläder och snygg tröja och snygga byxor. Även fast Loppan inte ville bli fotograferad så var hon så himla söt i de kläderna. Rosa kan vara snyggt till en viss gräns:)Fast den här rosa var riktigt söt.

Skickar en krya på sig kram till mellanloppan:)

Kram Jessi

OttoPippi sa...

Jättesnyggt!!! VÄLDIGT mycket Hello :-) :-) :-) Så smart du gjorde med byxmönstret, och så bra det blev! Rosa kan faktiskt vara skitsnyggt. Det beror helt på hur man gör det!

Anonym sa...

Rosa är jättefint, och snyggt och tufft ... allt annat är bara fördomar (och sen får man ju anpassa modellerna så det blir bekvämt och lekvänligt, men allt det där vet vi ju redan). Det här setet ser helt underbart ut, och så söt loppan blev i det hela.

Anna-Snoddas sa...

Jättefint! :)

sygryn sa...

Superfint!

Visst kan vi göra ett byta med hattmönstret. Har du någon bit retrotyg kanske?? Det gröna med vita hjärtan blev jag kär i:) Har du något med vit botten och bruna hjärtan måntro??

Strömming sa...

SNYGGT!

Doris_Assar sa...

Jätefint!!!

carola sa...

så snyggt det var..
Allt du gör är super snyggt..

Tänk att bara kunna sätta sig ner och skapa på det viset..

Reni sa...

Så flott! Liker kaninstoffet veldig godt! Syr du for salg?
Therese