onsdag 5 augusti 2009

Husvagnströjor

Tänk att när husvagnstyget kom, så tyckte alla tre att det var en bra idé att få varsin tröja av det!!! Och färgerna var helrätt! De fick välja själva, men de valde faktiskt precis som jag hade trott :) Grön till stora Loppan, turkos till mellanloppan och så blev det cerise kvar till den lilla. Alla tröjorna är sydda efter Ottobre Workshop 301, den smalare modellen, i storlekarna 158, 128 och 98. Svart muddrullå i hals och ärmslut och fållat med svart tråd i tvillingnålen. Det här är mitt favorittröjmönster, faktiskt. Och till skillnad från mönstrena i Ottobres tidningar, så är det riktigt bra storleksmässigt. Jag förlänger dem lite, dock. Det är för övrigt Åland och Mariehamn som skymtar i bakgrunden. Det visade sig att dessa tre tröjor blev det sista jag sydde på min trotjänare:
En Huskylock av okänd årgång som är en riktigt bra nybörjarmaskin! Den är nu till salu, eftersom jag går och väntar och längtar efter min Babylock. Som inte kom idag heller... :(
Nåväl. Huskylocken är enkel att ställa in, fungerar bra men behöver servas och kommer med pincett, instruktionsbok i original samt plasthuv. Jag har också några extra nålar som jag skickar med, eftersom Babylocken har en annan sorts nålar.
Mejla ett bud till hellosblogg@hotmail.com. Vi åker bort en stund igen nu över långhelg, sas, men sen svarar jag på mejl igen.
Jag tycker det är en bra nybörjarmaskin eftersom den är lätt att förstå sig på. Man ser vad man gör hela tiden. Trådträdningen är färgkodad och man ställer in trådspänningen för varje tråd.

5 kommentarer:

Heilt spesiell sa...

Herlige trøyer til herlige barn!!

jessi sa...

Tröjorna var riktigt fina på Lopporna och rätt färg blev det ju till alla tre också.
Härligt väder såg det ut att vara också =)

Hoppas att resten av semestern får lika bra väder =)

/ Jessi

Ett Tu Tre sa...

Vilka fina tjejer, och vilka fina tröjor de har på sig!

Ha ett riktigt skönt semesteravslut och låt oss höra mer om den nya maskinen lite senare när du har hunnit prova den. Onekligen blir jag ju lite påverkad av alla som införskaffar nya maskiner, framförallt när dessa är en sorter som kan sånt som mina egna maskiner inte kan, t.ex. fålla på ett riktigt snyggt sätt. Hittills har jag inte kännt något behov av en covermaskin, men om jag syr mer kläder till mig själv kanske behovet blir större?! Å andra sidan tänker jag att en provdocka vore ju inte heller helt fel. Tredje alternativet är att bara njuta av det som du och andra med nya maskiner åstadkommer och hålla till godo med det jag redan har, hmm ... I-landsproblem!!

Karina sa...

vikken fin blå sak :) Tyckte den var jätte vacker... maskinen asså.

Gillade såklart husvagnarna oxå.
Kram

Strömming sa...

Härliga tröjor!