måndag 24 augusti 2009

Äntligen en bild

Det hanns visst inte med att köpa ny kamera i helgen. Mycket sytt blev det dock...! :) Bilden nedan är alltså tagen med den gamla kameran, för själva kameran funkar, dock inte displayen - så man får chansa och trycka och ta massor med bilder så kanske nån bild blir ok i alla fall ;) Jag håller för närvarande på med en stor beställning till min ettåriga systerson (ett år på torsdag!) och då började Loppan, efter femte plagget, tycka att nu räckte det minsann med kläder till kusinen, nu var det faktiskt hennes tröja. Och den var inte alls för liten. Så de så! Så när hon sov lite senare så fick jag sticka emellan med en liknande tröja till henne: Turkosa moln från Jnydesign, röda långa muddar (här är de dessutom uppvikta lite) från Dollys tyger vid Odenplan/Norrtullsgatan och mönster från Ottobre Creative Workshop 301. Den här tröjan ska det sedan visas detaljbilder på, för jag nu har jag kommit på ett sätt att sy riktigt snygg muddrullå/bandkantning med cover-söm och bandkantningsmojäng. Men det får ni se bild på snart, för det blir så mycket ord om man ska förklara... Annars kommer maskinen och jag bättre och bättre överens. För Botilda och andra ev intresserade kan jag berätta att så väldigt lång tid tar det ju egentligen inte att byta från overlock till cover, men det är ju ändå upp till 5 nålar som ska skruvas i och ur, så det är klart att det ändå tar en liten stund. Fast tröjan ovan sydde jag på ca 2 tim och då är det utklippning i tyg inräknat i det också. Och med mitt nya sätt att sy muddremsan i halsen så behöver jag heller inte ställa om till cover mitt i overlockandet och det är ju också en (tids- och pyssel)vinst förutom att det också blev mycket mycket snyggare! (Nu blev ni nyfikna va´?) En annan utvärderingsgrej: den syr grymt snygga överlocksömmar, men den är minst lika känslig som covermaskin, så varje gång jag byter till cover måste jag skruva i och ur nålarna en extra gång, för att det på nåt sätt blir snett första gången och då binder det inte ihop på undersidan. Och än så länge så har jag fållat tre tröjor med coversömmen "ut och in" och varje fåll är sydd minst två gånger pga kruxigheter med att sy över sidsömmarna tex. Så alldeles enkelt är det fortfarande inte, men, som sagt, vi kommer bättre och bättre överens, så snart är vi bästisar! :)

10 kommentarer:

jessi sa...

En så söt liten skönhet i tröjan =), hon passade riktigt bra i den. Hon ser också väldigt nöjd ut i sin nya fina tröja=)

/ Jessi

Velkommen til min kreative verden sa...

Du har mye fint. Jeg tenker det samme som deg når det gjelder å ta bilder. En flott kamera hadde gjort underverker.

Du får frem det du skal alikevel: ) Fin logo!

Botilda sa...

Ja. Nyfiken! Vilken fin liten Loppa du har – med snygg tröja.

PiraPäron sa...

Jag bara älskar molntyget... och vilken söt liten tjej :-). Synd med Marstrand för er men det blir kanske nästa år!

Kaja sa...

Jättesöt är hon. Nu blir jag nyfiken på hur du syr dina kantband. Själv kommer jag inte överens med att bandkanta på covern alls... Det går, men det blir inte så snyggt som jag vill att det ska bli.

Ett Tu Tre sa...

Snygg tjej - tycker hon gjorde helt rätt att kräva lite kläder hon också!

Malin Maria sa...

oh så söt ^^

Heilt spesiell sa...

Herlige snuppa di.Annika blir også litt snurt dersom det ikke kommer ett plagg eller to til henne innimellom alle bestillingene.Herlige er de da og vi får nok nyte det mens de fortsatt vil ha mamma`s hjemmesydde klær:)

Agnes Cecilia sa...

Jag ska köpa en egen symaskin för min lön imorgon ^^ Inte nån avancerad men är less på att inte kunna sy in mina jeans. (ska även försöka mig på att sy min balklänning har hittat ett jätte snyggt mönster) Får plåga dig med mail om jag kör fast ^^ Kram

Krumitott sa...

Fin tröja, gillar långa muddar!