måndag 20 september 2010

Omlottunika

Vad trist det är när man inte får till bilderna! Här har i alla fall mellanloppan fått sig en ny kalastunika/klänning. Hon gillar när det är omlott upptill och avskärning vid bysten samt långa ärmmuddar. Så så fick det bli.
Tyget är en singeljersey i viskos från Jofotex och hon har valt den alldeles själv. På bilden ser den lite tråkigt grådassig ut, men det är i själva verket en ganska varm och fin ljusbeige botten. "Muddväven" har jag köpt på Tygverket. Och "muddväven" skriver jag för att: Hur kan man lägga en rundstickad svart, hårt stickad rulle med tyg som alltså ser ut precis som muddväv men definitivt INTE är det bland rullarna med muddväv? Jag insåg ju inte förrän jag kom hem att det inte var muddväv, när jag hade klippt ut bitarna och såg avigsidan - den är rätstickad! Och ALL annan jersey jag har skulle ju hjälpligt kunna funka som muddväv, men den här är i det närmaste helt stum??? Visst är det märkligt. Nu fick det gå eftersom det skulle vara ärmmuddar, men de ser ju lite säckiga ut på bilden och det är ju för att de är helt utan stuns. Dessvärre lyckades jag ju också köpa 1 ½ m eftersom svart mudd alltid går åt... Vad gör jag nu med resten? Gissa om jag kommer säga till nästa gång jag är där!

I slutändan blev ändå klänningen rätt fin och hon känner sig så fin i den och är jättenöjd, så då får väl jag också vara det ;)

8 kommentarer:

OttoPippi sa...

Så himla trist med "felköp". Dom verkar inte ha fattat detta i affären heller om de lägger dit en sån rulle....

Klänningen ser fin ut, jag föreställar mig den varmare!! :-)

Anonym sa...

Ja vad jobbigt mudden..Vi alla har väl flera meter hemma av tyg som bara ligger och skräpar. Men kul att flickan din blev nöjd iaf!

Fia sa...

Åh så trist med "muddväven". Men det ser ju fint ut iaf. Kan du inte använda väven som foder i något? Som inte behöver stretch då förstås ;-)

Vad bra med väskan..och ja, även om inte du skulle tänkt på det så är det ju det där med att man vet vad man ville ha dit...och när man då inte fick det så hoppar perfektionisten fram och "klagar". Namnlappen var en klantig miss...har hänt mig förr, faktiskt. Jag lägger en i lådan hos Loppan. Ska försöka komma ihåg det imorgon..! Får nog bli en blå/röd.

od Andulky sa...

Jättefin!

Thea sa...

Så snopet med mudden! Men det var säkert en liten miss som smugit sig in.

Tunkian ser jättefin ut! Verkligen fint fall på den och snyggt med skärningen och ärmmuddarna.

Re-dizain sa...

Hej, hur blir det med borda tidningar?

alvinea sa...

Typiskt med mudden, sånt är så himla trist. Men klänningen är jättefin, ser ut att vara jätteskön!
Tack snälla du för kommentaren hos mig, hoppas du lägger ut någon bild på gymnastikdräkten!

KRUMELEJ sa...

Vilken jättefin tunika. Sitter som en smäck!