måndag 20 december 2010

Familjens första tomte

I år var första gången som något av våra barn har varit tomte i luciatåget! Det var lilla Loppan som kom hem en dag och sa “Mamma jag vill vara tomte och så ska jag ha en sån här (mimade att hon höll i en lykta")”. I stuvlådan på Ohlssons fann jag en röd trikå med lite glitter i. Ett vitt velourhjärta fulländade härligheten!


Vitt mudd i halsen och något så ovanligt som färdiga ärmmuddar i ärmsluten. De kommer från mammas gamla gömmor och visade sig svårare än jag hade trott att få användning för. Men här passade de perfekt och fort gick det också!

Mönstret är Tilda trikåklänning från Ottobre nr 6 2007. Jag har sytt det flera gånger och tycker det är ett väldigt trevligt mönster att använda. Eftersom lucia på dagis är utomhus ska man få plats med overallen under. Och i år var de –8 så det behövdes verkligen. Många gånger tidigare har det varit runt nollan eller tom några plusgrader och då räcker det ofta med ett fleeceställ under, men i år behövdes alla lager. Där har jag sytt den i stl 122. Visserligen kunde jag ju ha tagit av ärmarna, men när allt ändå är så bylsigt så stör det inte att ärmarna är alldeles för långa, så då är det bättre att ha dem i rätt längd, så går den att använda utan overall under när hon även i övrigt drar 122 :)


Lykaran blev en lite knepigare nöt att knäcka, men jag hittade en liten fin lykta för 25:- på Åhléns och en smart kompis kom på att numera finns det ju elektriska värmeljus, så jag köpte såna på Clas Ohlssons och Loppan blev så nöjd, så nöjd. Som synes :)

2 kommentarer:

JuMel sa...

Vad söt hon är i sin fina tomteklänning!:) Så ovanligt med lucia firande utomhus men praktiskt om gästerna är många. På lillemans dagis var det knök fullt med folk men det gick bra det med. Han var också tomte men i köpt dress eftersom jag var för lat för att sy en...

Anonym sa...

Jag såg den live: hon var ju så fin!

Och ibland är det ju smart med dessa lite udda el-värmeljus...Förstår att hon var nöjd.

Kanske kan jag få lite tid idag att sy...vore underbart.

Hoppas att ni haft en underbar jul. Vad ska ni göra i nyår förresten?

Kram!
//FiaS (som är mer glömsk än lovligt..mindes inte inloggningsuppgifterna...ska ta mig i kragen...!)