måndag 12 januari 2009

Bruna elefanter, testtröja

Lilla Loppan kräktes inatt, så vi är naturligtvis hemma. Det verkar dock inte vara magsjuka utan det var nog för att hon hostade. I alla fall kunde jag inte somna om efteråt, och då ligger jag och designar i huvudet. Nu har jag en toksnygg ensemble i huvudet, och faktiskt lite tid att sy, med en bonusdag hemma, sas. Tyvärr har jag dock inte så mycket tyg av det toksnygga, så jag fick testsy själva mönstret först.

Tyget är jofotex bruna elefanter och tokorange muddväv från Ohlssons tyger och stuvar. Jag gillar verkligen den där galet orange mudden till retrotygerna. Televerksorange är den. För att hålla ihop tröjan fållar jag med tråd i samma orange med tvillingnål. Mönstret är Ottobre Creative Workshop 301, modell A, strl 92. Och det var ju tur jag provsydde! För här ser man att halsöppningen är lite väl stor. Jag kan ju ha missat att den var ritad för muddkant och inte rullå, men då vet jag det framöver.

Och här ser man att den är lite väl kort i både liv och ärmar. Bredden är dock alldeles perfekt. Kanske lite, lite smal, men jag gillar när det är ganska smalt. Enligt måttabellerna borde Loppan nästan ha kunnat haft 86 om det hade funnits, men här ser man ju att även 92 är i minsta laget. Jag hade egentligen tänkt att ta 98, men när storlekstabellen var så säker på att det skulle vara 92, så tog jag det. Tur, som sagt, att jag provsydde. Jag kanske blev gammal och klok, när jag nu blev ett år äldre igår ;) Hos en medsyster i bloggvärlden såg jag häromdagen en bild på pilligt stickningssyende på en smal ärm. Jag tyckte det var avigt sytt, så därför kommer här en bild på hur jag syr när jag fållar/syr stickningar på smala, redan ihopsydda ärmar eller tightsben. Jag vränger plagget så avigsidan är ut och syr sen inne i ärmen/benet. Jag är fullt medveten om att detta inte är något nytt sätt att sy på, tvärtom, men eftersom inte alla verkar känna till det, så tog jag ändå med en bild på det. Pilligt är det ju förstås ändå, men inte fullt så pilligt som om man har rätsidan utåt. Tycker jag. Loppan sprang runt och fotade medans jag sydde det sista och lyckades visst fånga den ömma modern "in action" :)

10 kommentarer:

Mallaching sa...

jo där ser man! Vet inte om det var hos mej du såg det pilliga "stickningen" (som egentligen var resår i benen på "muddisar")kanske det inte alls var... men isf så var det lite dumt av mej att inte skriva samma text igen då bilderna egentligen skulle ha varit till ett gammalt inlägg :) ska fixa det sen...

Botilda sa...

Nejnej, det är nog jag som ska känna mig träffad. Nu ser jag ju att det skulle ha fungerat bättre på ditt sätt. Nu kanske jag orkar prova igen ;-)

Mallaching sa...

Hihi men det var bra iaf för nu fick jag tummen ur och fixade min text :)

Mian sa...

Jag gör precis som du, syr inuti. Tycker att det är tillräckligt pilligt ändå :)

jessi sa...

En söt liten Loppan i bruna elefant tröjan:), hon passade riktigt bra i den.

Hello sa...

Jo, det var nog mest adress: Botilda ;) Hoppas du inte tog illa upp! Det var ju så omöjligt svårt att beskriva i ord på din blogg, så jag tänkte visa i bild när jag nu hade chansen.

Mallaching: "Ditt" byxben skulle jag också ha sytt som du - det fick ju plats runt friarmen. Det är när det inte går att trä runt friarmen, som jag syr inuti.

BONGI sa...

Tröjan blev ju riktigt stilig! Orange och brunt är ju helt underbart!!! Tur att Loppan är piggare - hon se inte så värst kräksjuk ut på bilderna:) Skönt!!

OttoPippi sa...

Alltså! Först och främst är ju Loppan typ det sötaste man sett :-)

För det andra tycker jag att tröjan blev SNYGG med sin stora halsöppning. Tycker att det blev lite retro med det! :-)

Tusen tack för fålltipset! Jag fegar alltid ur och fållar innan jag syr ihop ärmar och ben. Det blir ju dock inte lika snyggt och ditt sätt verkar relativt enkelt så jag kanske skall våga mig på att pröva....

Kul med en livebild på dig! Hoppas Loppan mår bättre! Ha det!

Heimlaga sa...

Jag tycker att det är bra med folk som delar med sig av även sådana tips som kanske känns som självklarheter. Det finns ju många nybörjare i sybloggssfären, och även om man är rutinerad kan det ju finnas smartare sätt än det man själv snöat in på!

Susanna sa...

Snygg tröja!!! :D Färgerna är klockrena ihop!