torsdag 29 januari 2009

En ärta med ett hjärta

När jag provsydde mönstret på den här tröjan, var det kreationen ovan jag hade i tanken. Men det dyra fina e-slöjdstyget hade jag inte tillräckligt av för att kunna riskera ett mönster som var tokigt i storleken. Tur att jag var efterklok innan för en gångs skull, eftersom jag dessutom kom på att tunika blev bättre än tröja!
Visst poserar hon tjusigt, Loppan :)
Tyget är, som sagt, e-slöjdstrikå. Limegrönt och turkost - det är alltså samma gröna i basen på tightsen som i själva tunikan, men också i ränderna på det turkosa tyget, som är samma turkosa som ränderna på tightsen. Hängde ni med? ;) Übermatchning var ju en risk även här, precis som i systerdotterns outfit häromdagen, så även här bryter jag av med en cerise tråd till applikationen, men den är lite ljusare än systerdotterns.
Jag tycker verkligen om modellen med de långa muddarna! Mönstret till tunikan är Ottobre Creative Workshop 301, smala modellen. Nästa gång ska jag göra överdelen av ärmarna lite vidare. Tightsen är Meedom och Meedom form 0. När jag gör tunikor så här, så nålar jag fast tröjmönstret och sen klipper jag tunikan på fri hand. Lite vågat kanske, men det brukar bli bra. Och ingen tunika blir den andra lik. Möjligen snarlik, men inte lik.
Storlekarna är 98 på tunikan, resp en förlängd 92 på tightsen. Det är verkligen ett väldigt bra tights-mönster! 98 är ju dock fortfarande lite stort. Ffa som jag gjorde muddarna lite extra långa dessutom, men det går så bra att vika upp dem, se bara:
Och andra ärmen: ;)
Det var väldigt viktigt att ta kort på båda! Även tightsen är uppvikta rejält! Hela fållen om 4 cm. Den här gången råkade jag sätta Hello-märket på tightsen så att det syns även när hela fållen är uppvikt. Fast det var bara tur! Såg ni förresten min systers kommentar (kommentar nr 18) om systerdotterns kläder? Hon hade dem på sig en hel dag! Utan att byta! Det är snudd på rekord och det allra bästa betyget! MBMVG (Med beröm mycket väl godkänt;) ) Kul! Dessutom slog jag rekord i antalet kommentarer, vilket också gläder mig oerhört!

12 kommentarer:

jessi sa...

Gud så söt Loppan var i de där kläderna:), det ser ut som hon gillade kläderna också. En söt liten prinsessa i söta kläder

LumLum sa...

Väldigt snyggt, den här gången också.:)

Heilt spesiell sa...

Nydelig sett!!Utrolig herlige stoffer og det ser veldig forsegjort ut!Herlig lita prinsesse!

Doris_Assar sa...

Åh så fint!! Jättesöt dotter också :-)

Kaja sa...

Jättefin! Jag gillade verkligen snittet på tunikan. Den står nästan ut litegrann där nere och det är väl E-slöjds förtjänst kan jag tänka mig. Skitsnygg!

Botilda sa...

Det är vår! Vilken härlig tunika och tajts - vårglatt verkligen! Och Loppan är både väldigt söt och mycket noga, ser det ut som.

Ett Tu Tre sa...

Jättesnyggt set. din flicka ser både söt och nöjd ut i sina nya kläder. Och jag gillar verkligen modellen du har fått ihop. En riktig fullträff.

OttoPippi sa...

Super!!!

Heimlaga sa...

Ger verkligen vårkänslor! Jättefint!

Shamu sa...

Nydelig sett på en nydelig jente! :-)

Morsomt å se at de blir så glade for det mammaen syr. :-)

Strömming sa...

Superfin!

Tack för mönstret! Det kom i fredags och jag älskar det! Nu gäller det att hitta en lagom stor flicka att prova sy till innan jag kan börja skala om det till att passa liten I!

Thea sa...

Vilken fin liten tjej! Jag tycker det var en rolig matchning med inverterade ränder på tightsen och applikationen.