söndag 8 februari 2009

Till Malin!

Malin undrade vad jag har i balklänningsmönsterväg och här är resultatet:

Överst till vänster: 60-talsklänning i kort modell, går att förlänga. Behöver nog en slits då. Överst till höger: 60-talsklänning som kan ses uppsydd i mindre tjusigt tyg här. Du har ju sett den live också ;)

Nederst till vänster: 60-talsklänning. Min svärmors brudklänning. Nederst i mitten: Min egen brudklänning från -93, 4 olika varianter på ärmar. Nederst till höger, det stora: lång och kort modell med axelband och bolero. Finns i många storlekar och med mycket utförlig beskrivning.

60-talsklänningarna är alla i samma storlek: "Ung dam, storlek 40, Övervidd 91 cm" Övervidd är alltså bystmåttet. I övrigt är måtten: Midjevidd 71 cm samt höftvidd 97 cm. Sen går det ju förstås att rita om mönstren lite, men det är inte alltid så lätt att få det snyggt om det är många skärningar.

90-talsmönstrena finns i flera olika storlekar.

En annan lösning är att låna "Hurusom man sig klädde" av Els-Marie Gutarp på bibilioteket. Det är en bok om medeltida kläder och de är ofta både ganska lättsydda och med ett tjusigt tyg kan det bli hur snyggt som helst.

2 kommentarer:

Malin Maria sa...

tack tack tack!

www.syfroken.se sa...

Du har en utmaning hos mig. Svara gärna om du har tid.
MVH
Viktoria