tisdag 20 januari 2009

Inredningsfråga

Jag är i full gång med att inreda mitt nya sykrypin. I alla fall i tanken... Då uppkommer ett problem: En större del av det utrymme som ska bli syhörna upptas för närvarande av extramadrasser. Var gör man av madrasser på ett utrymmessnålt sätt? Jag tar tacksamt emot alla tips!

4 kommentarer:

Morvern sa...

Om du kan ha dem "uppfällda" mot en vägg så försvinner de ganska så mycket. Så har vi gjort i mitt syrum. Vi köpte två långa spännband (med sån stängning som om man trycker på ena sidan så gapar den som en krokodil ;) o klippte bort ca 30 cm från varje ände. De bortklippta delarna skruvade vi fast på väggen med skruv+platta brickor. Sedan skruvade vi fast ändarna på de långa banden 2 meter bort på väggen från 30 centimeters-flärparna. Sedan är det bara att ställa upp madrassen mot väggen o dra spännbandet framför madrassen o dra till. Klart! Jag är usel på att förklara, men hoppas du fattar principen?

Kaja sa...

Vet inte riktig hur de är konstruerade, men personligen så saknar jag alltid både förvaring och klippytor.

Min tanke var att stapla dem ovanpå varandra och sedan lägga en skiva över för att få ett ordentligt arbetsbord. Alternativt köpa ett bord som är ovanligt brett så att man kan skjuta in madrasserna under, är det ganska högt (typ 100 cm) så går det kanske att skjuta in madrasser på höjden. Det är ganska skönt med hög höjd om man ska klippa.

Anonym sa...

Kanske bara helt enkelt skjuta in dem under sängen..?
/June på www.junebacken.se

Hello sa...

Tack för bra förslag, so far...

Morvern: det finns eg inga väggar att tillgå, där är skpå, hyllor, fönster och dörrar överallt. Möjligt att ditt förslag skulle kunna gå att tillämpa i förrådet som är jämte. Men fyra madrasser blir väldigt tjockt. Och ja, vi behöver alla fyra. Eller i alla fall tre av dem.

Kaja: Jag ska få ett klippbord (äntligen!!!!) men det kommer att vara uppfällbart mot väggen, så det kommer inte att gå att förvara något under det, tyvärr.

June: De ligger inte i en säng, utan vi använder dem på golvet när de behövs.

Helst skulle jag vilja få upp dem i taket i förrådet som ligger bredvid, men själva takytan är lika stor som madrasserna, så då får vi ju inget ljus där inne!