torsdag 28 maj 2009

Änglar finns!

En av de roligaste bieffekterna av att blogga är alla kontakter man kan få, med människor som man förmodligen aldrig skulle ha träffat annars. För några månader sedan fick jag ett mejl från Britt-Marie. Hon hade läst på min blogg och ville gärna sy den här klänningen. Jag tyckte inte att det kändes så kul med betalning i pengar för ett avritat mönster utan föreslog att hon istället skulle skicka över nåt gammalt lakan eller en bit muddväv istället. Vi har haft en ganska lång mejlväxling och det har varit jätteroligt och gissa om jag blev ännu gladare den dag jag hittade detta i brevlådan: Det översta är en gardinkappa med jordgubbar på. Kommer bli superfint som solhattar, bla. De två undre är delar av påslakan, där det gröna har olika fram- och baksida, sas. Tack snälla Britt-Marie! Det blev ju inte sämre av att det låg i lådan en riktigt jobbig arbetsdag! Och hon som har beställt det här och det här, hon känner ju mig, så när hon var i Jämtland och hälsade på avlägsna släktingar och den äldre damen där höll på och rensade ut, då tänkte hon på mig och kånkade hem en hel laddning, som hon sen pulade ner i ryggsäcken och bar med sig när hon var här och hälsade på för två veckor sedan. Jeanstyget överst är en mammaklänning i stor storlek med en massa härligt fin och mjuk stretchjeans att återanvända (dock ej som mammaklänning. Är väl bäst att vara tydlig på den punkten, kanske ;) ) Under den ligger en bomullsduk (hemvävd?) och en linneduk och sen två underbart vackra örngott. Det röda och det bruna blommiga är tre påslakan och 2 örngott! Massor med härligt tyg alltså. Och så en fin brun julduk underst. Visst är den härlig? Här visar sig örngott, gardiner och dukar i tyger som kanske lämpar sig bäst som foder eller väskor. Den gröna gardinkappan har också två fina knypplade spetsar på sig. Den breda i underkanten kom visst inte med på bild... Tack snälla Jessi!

1 kommentar:

Anonym sa...

Klart att jag tänkte på dig när man man såg det där tygerna. Bättre att det kommer till användning istället för att det eldas upp där uppe i Jämtland. Tanten i Jämtland blev bara glad att du ville ha tygerna och sy om de till något annat.

Fast de i Jämtland var nyfikna på vad det kunde bli för roligt av gamla påslakan?, skulle du inte kunna sy någonting av de senare i sommar när du får tid så att jag kanske kan visa ( bild) vad från ett gammalt påslakan kan få ett nytt liv till?

Fast de sa om du bara ville visa för de sa att "jag" har sagt till dem vad duktig du är på att sy, plus har de sett kläderna till bebisen som du har sytt, så tanten blev lite nyfiken sa hon i dag i telefonen när vi pratade med de:)

// Jessi