onsdag 13 maj 2009

Systers barn

Min goa rara systerdotter blev avis på Loppans flodhästklänning i somras. Den snälla mostern lovade henne då en egen. Så blev det plötsligen flytt mitt i alltihopa och det drog ut på tiden. Men i påskas när vi var hemma hos henne, så blev det äntligen av: Mönstret är Kerttu poplintunika från Ottobre 1/09, stl 110. Jag förlängde den dock något eftersom mönstret hette tunika och det skulle vara en klänning. Den blev jättebra, men som vanligt kan man inte lita på Ottobres måttangivelser, så resårkanten är ju alldeles för stor. Det är åtgärdat i halsringningen, men ärmhålen fick vara som de var, även om de också var lite stora egentligen. Tyget är IKEAs flodhästar och det orange och orange/vita är från samma lakan som den här jackan. Bandet såg ut så här från början *pekar uppåt* sen trädde man in det i kanalen man sytt på tyget och sydde fast i öppningarna. Det tyckta jag var en snygg detalj. Det blev väldigt bra.
Den här gången fick inte lillebror något, men när han var här i februari så fick han bli testpilot till några dregglisar. Mönstret har jag bytt till mig av snälla Strömming, men visst var det så att det ursprungligen kom ytterligare någon annan stans ifrån? Gulligan? För en första prototyp sydde jag precis efter mönstret, men till nästa gång ska jag ändra lite och göra mitt eget, nu när jag har fattat principen.
Gröna flodhästar med svart velourbaksida, bruna elefanter med brun velourbaksida och...
... en livebild på sötnosen i dregglisen med landskapstyg och röd velour. Här var han sex månader, men redan i nästa vecka är han nio!
Man kan ju inte klaga på koncentrationen i alla fall!

4 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Snygg klänning, bra idé med "snörena" :-) Schyssta dregglisar! Här hemma går det flera per dag...

Jenny sa...

Fin klänning!

Heilt spesiell sa...

Kjempefin kjole,og ikke mins søtnosen under:)

Strömming sa...

Snygg klänning!

Vad kul att du testat mönstret, och du har rätt, det är gulligans från början (men jag fick lov att ge bort det vidare) och jag gillar det skarpt!