torsdag 17 december 2009

En till blommig väska!

Pepsipuh och jag känner varandra från Allt för föräldrar när våra äldsta var nyfödda! När hon såg den här väskan jag sydde till min systers födelsedag i maj, så kom det en beställning.

Jag har hunnit justera tekniken lite, så på den här glappar inte skarvarna mellan kantbanden lika mycket ;) Den blev också MYCKET snyggare inuti! Jag minns faktiskt inte riktigt hur jag gjorde förra gången för att få ihop ytterväska och foderväska, men det var bökigt och blev bara halvbra. Den här gången sydde jag båda helt färdiga och fogade sen samman dem när jag samtidigt sydde fast dragkedjan. Det var lite pilligt och jag fick sprätta en del för att inte tyget skulle fastna i dragkedjan när man stängde eller öppnade den, men det var ändå lättare än det jag gjorde förra gången och resultatet blev mycket bättre.

Yttertyget är nytt från Åhléns. Innertyget är mammas gamla lakan. Mönstret är helt och hållet egenpåkommet.

Ett mobilfack, en hake att fästa nyckelringen på och ...

... ett insidesfack med dragkedja. På den förra väskan är detta fack åtkomligt från utsidan. Det skulle det vara på denna också, men hipsvips satt dragkedjan fast mitt på fodertyget... *hjärnsläpp* Hur gick det till? Det fick i alla fall fortsätta vara så. Och beställaren har inte klagat.

Och eftersom beställren skulle ge den här till sig själv i julklapp, så blev den fint inslagen också:

Pappret är ett underbart broderat papper som jag köpte på efter-jul-rean på IKEA för många, många år sedan och sen aldrig använt. Hur dumt som helst. Så nu blev det av.

Och som en delbetalning är detta också en av mig bortglömd PIF-present *skäms*!

3 kommentarer:

Re-dizain sa...

Det var en fin modell på väskan, lite gamla sportväskor i stuket:)

JuMel sa...

Snygg! Gillar både modell och tyg! Ser väl arbetat ut med all fack och dragkjedjor...

Anonym sa...

Jag är jättenöjd med väskan, har använt den varje dag ända sedan tomten kom med den :)