lördag 19 december 2009

Pirat och prinsessa


Ett syskonpar i Linköping är, enligt uppgift, mycket nöjda ägare till varsin molntröja. Så nu ville föräldrarna uppdatera Hello-garderoben inför julen.

Pirattröja till lillebror:

(Och fråga mig INTE varför bilden ligger på fel håll...!)
Pirattyg från Mjukatyger i design av Johanna Ahlard, limetyg från Jofotex, mönstret är Ottobre Creative Design 301. Jag tycker pirattröjorna blir snyggast med enfärgade ärmar och rygg, men till den här blev det pirattyg på ryggen också. Halsringning och ärmar kantade med muddkantband i brunt från Ohlssons. Den mudden blir väldigt bra att kanta med, tycker jag. Men det ska vara deras billiga. Den som är 20 :- dyrare per meter är inte alls lika bra.

Storasyster hade sett volangkjolen med snurr som jag sydde till min systerdotter och ville ha en likadan. Det känns inte som en slump att de är lika gamla... ;) (5 år, för den som undrar!)

Jag har ju lite som princip att försöka att inte göra två plagg likadana. Oftast kommer jag runt det med att det åtminstone är olika storlek, men så är ju inte fallet nu, så då fick jag hitta på lite mer. Och då blev det så att fållen blev kantad med elastiskt kantband. Det kan ju tyckas märkligt, eftersom det blir samma effekt som att sy dit en resår och en ballongkjol skulle det ju inte vara. Men om man istället syr på det alldeles osträckt, så reagerar det som resår som blivit för lång och "håller ut" tyget, vilket på ett sånt här plagg ger en lite böljande krinolineffekt. Jag tycker det blev jättesnyggt!

Velouren kommer från Mjuka tyger eller Jny och mönstret är väl mitt eget ;) Man börjar med ett stycke som är lagom stort för linning. Nästa stycke ska vara 1,5 gånger längre och nästa stycke igen ska vara ytterligare 1,5 gånger längre än det mittersta. Plättlätt!

5 kommentarer:

Helen sa...

Fin volangkjol. Precis en sådan har jag tänkt sy till min dotter i ett ljusblått tyg som ligger och väntar. Hon är ockå fem år.

Fia sa...

Jättefint! Och jag hoppas att du inte misstycker att jag "snor" din idé med lime och pirattyget till en tröja till E...det är så jättefint!

År 2 sa...

Du gör helt otroligt fina kläder och andra saker. Är imponerad! Säljer du dessa kläder också så att man kan beställa? Hälsningar Jenny

Hello sa...

Fia: Jag tar det som en komplimang ;)

Jenny: Det går väldigt bra att beställa. Se högerspalten för en lämplig mejladress.

JuMel sa...

Fina kläder! I går kväll eller om det var i förrgår satt jag och funderarde på om den limegröna interlocken från Jofotex möjligen skulle matcha piraterna. Ser så ut! Har lite pirat tyg kvar som ska bli någon form av tröja till sonen, får väl se om ärmarna blir turkosa eller limegröna?:)