onsdag 30 december 2009

JulklappstågSamtidigt som jag sydde förra inläggets beställning blev det också tåg till Loppan. Och det här var sömnaden där allt som kunde gick fel, tror jag...

Först var tanken att det skulle bli ett nattlinne, eftersom jag hade det när jag var liten. Då i blått tyg med gröna tåg, en färgställning som Jofotex dessvärre inte tryckt tågen i. Dessvärre, eftersom den i mitt tycke är mycket snyggare än de tre som tryckts (och då räknar jag inte lime, eftersom den inte är "ursprunglig" - däremot är den snyggast så såna tåg rullar snart in på stationen också!)

Nu blev det ju inte ett nattlinne, för jag klippte fel och hade inte dubbelt tyg hela vägen visade det sig... Tänk om, gör rätt! Alltså blev det en tunika i stället. Sen blev det ytterligare en felklippning, vars exakta tillvägagångssätt har hamnat i glömskans förlåtande dunkel, men som ledde till att framstycket faktiskt är smalare än bakstycket. Vilket syns på bilden, dock ej när man har den på sig:

Superlånga ärmmuddar ger supersöta puffärmar. Tyvärr finns det för tillfället ingen villig fotomodell, så ni får lita på mitt ord, när jag säger att det funkade perfekt :)

Så här ser det ofta ut när jag klipper till:

Ett grundmönster som jag vet fungerar och så frihandsklippning utanför. Det blir oftast bra. Mindre bra, dock, att den gången jag tänkt mig ett pedagogiskt bildexempel till bloggen, så blev det verkligen inte alls bra :D Men det får man bjuda på!

Jag hade tänkt mig pösleggings som de här till. Dock så har jag nu valt stl 4 år från Meedom & Meedom. Och då hade jag glömt bort att i 4-7 år så har de tänkt sig att man ska lägga till en mudd i färdigt mått 6 cm. Så dessa blev ju för det första alldeles precis lagom långa, vilket inte ger nåt pös alls. Och dessutom borde jag ha märkt redan vid tillklippningen att jag tog ut dem alldeles för lite i nederkanten. Så det blev inget pös. Men nu har både ni och jag en pedagogisk bild på hur det inte ska se ut om man vill ha pösleggings...

Så här blev den färdiga kreationen:

Grundmönstret till tunikan är Ottobre Creative Workshop 301 stl 104 och till leggingsen Meedom och Meedom form 0 stl 4 år.

11 kommentarer:

Knitarina sa...

Det är en smula uppmuntrande när proffsen visar att inte ens de gör rätt jämt;-)
Resultatet blev ju i detta fall jättefint.
God fortsättning!

Heilt spesiell sa...

Kjenner meg godt igjen ja.Settet blir superflott til slutt.Og morsomt å se hvordan du klipper til mønsterdelene-jeg gjør akkurat samme! Faren er når en kunde vil ha akkurat likt produkt som de har bestillt før...det er litt vanskelig når man jobber litt sånn "krativt" på frihånd;)

alvinea sa...

Underbart inlägg, det är härligt när språket flödar så här! Och så är det skönt att man inte är ensam om att köra lite på frihand, göra fel och sen tvingas att tänka om för att få till ett tillfredsställande resultat. Men: målet är ingenting, vägen är allt! Och din ensemble lämnar inget kvar att önska, hur snyggt som helst.

Re-dizain sa...

Fin fina blev dom!
Gott Nyt år på dig!

LizA sa...

Precis sådär gör jag med, funkar oftast kanonfint, fast nog händer det att man gör tankevurpor ibland;)
Gott nytt år!

JuMel sa...

Jättefint set även om det inte blev det du hade tänkt dig från början! Gott Nytt År!

Kaja sa...

Kalasfint! Hade du inte sagt att det skulle vara pös så hade jag inte reagerat på det. Jättefint!

God fortsättning förresten!

Malin Maria sa...

så sött!

gott nytt år på dig! kram

Strömming sa...

Jättefint set! Ser fint ut med de långa muddärmarna!

Apropå elefanter som du skrev om hos mig så är jag intresserad av de gula, hur mycket har du, vad vill du ha i utbyte/betlat? Har tänkt svara så många gånger tidigare men du vet hur det är... jul och sånt...!

God fortsättning!

Ett Tu Tre sa...

Snygg och färgglad kreation säger jag bara. Jag gillar tågen och det här känns lite vårligt över det hela.

Sandra sa...

Underbart set. Gillar verkligen din modell.